Asfaltatori de România

drum cu gropi romania Asfaltatori de România

Asfaltatori de România

Zilele trecute am făcut câteva sute de kilometri prin țară, motiv pentru care am și “absentat” de pe blog … Am avut ocazia astfel să văd din nou starea jalnică în care se află șoselele din România.

Nu toate bineînțeles, sunt și porțiuni de drum unde șoseaua este bună dar sunt și porțiuni de zeci de kilometri de drum unde șoseaua arată ca după bombardament.
În alte locuri, unde asfaltatorii lu’ Pește Prăjit s-au apucat de lucru, în locul în care se face “trecerea” de la drumul vechi la porțiunea nou asfaltată, locul cu pricina este un adevărat dezastru pentru mașini … I-ți distrugi pur și simplu suspensia și direcția mașinii. Nu știu dacă din ignoranța, din nepricepere ori pur și simplu datorită faptului că fac economie de material și probabil pentru că le este lene să facă acele “treceri” (nu știu cum se numesc exact, în termeni tehnici) mai “line”, mai puțin abrupte.

Am venit noaptea, pe o ploaie măruntă și foarte greu vedeam șoseaua … Șosea bineînțeles nemarcată, iar acele “înălțări” sau “treceri” de la porțiunea de drum mai veche la porțiunea de drum proaspăt asfaltată nu sunt semnalizate ! Am “luat” cel puțin vreo 10~15 astfel de “treceri”, la peste 90 Km/h … Cum am și anvelope cu balonaj mic (pe 55), va dați seama care e senzația atunci când “prinzi” câte o astfel de “lovitură” în roțile mașinii …
Cert este că, mai bine de jumătate din traseul de vreo 600 de km pe care l-am făcut, strângeam din dinți și înjuram în gând idioții de asfaltatori pe care-i doare-n cot de plătitorii de taxe de drum care-și rup efectiv mașinile pe drumurile de rahat ale României …

Mă tot întreb, nu există nici o autoritate care să verifice cum lucrează idioții ăștia ? Nu există niște standarde de lucru care să reglementeze felul în care ar trebui făcute aceste “treceri”, respectiv să nu fie lăsate “ca din topor” !? … Plătim taxe peste taxe, pentru lucru făcut de mântuială ?

drum cu gropi Asfaltatori de România

Categorie articol [ Auto / Moto ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Asfaltatori de România”

 • JoinT
  ... a scris la 19 aprilie 2012, 10:41   [#1]

  Dane, trebuie sa recunosti ca astfel se pastreaza frumusetea peisajului romanesc. Teren virgin si salbatic, strabatut doar de rabe si diverse utilaje forestiere. =))
  Iti recomand sa-ti achizitionezi un Buceag, pt a admira in liniste spectacolul naturii intre zi si noapte, alternate de soare si ploaie. =))

 • Ovidiu
  ... a scris la 19 aprilie 2012, 11:49   [#2]

  Iresponsabili si delasati ca majoritatea romanilor. Din pacate cam 80% asta suntem ca natie… Ceilalti 20% trag ponoasele si sunt umiliti cand incearca sa faca ceva bun. Astia sunt oamenii din Romania… daca-i putem numi oameni. Impacati-va cu ideea.

 • ... a scris la 19 aprilie 2012, 18:10   [#3]

  Mama lor de nesimtiti ! Mi-am rupt telescoapele de la masina mica, din cauza craterelor din asfalt… :((

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?