Arte marţiale – Cea mai bună metodă de apărare

Morihei Ueshiba fondator Aikido Osensei arte martiale Arte marţiale   Cea mai bună metodă de apărare

Arte marţiale – Cea mai bună metodă de apărare

Pentru cine nu recunoaşte personajul din imaginea de mai sus, acesta se numeşte Morihei Ueshiba şi este fondatorul artei marţiale japoneze Aikido.
Filozofia acestui stil de viaţă – pentru că, este în primul rând un stil de viaţă şi abia pe urmă o metodă de apărare (am spus “apărare” şi nu “luptă”) – se poate rezuma (în linii mari) la doar câteva cuvinte şi anume: când un adversar te atacă, nu-i opune rezistenţă, ba din contră, foloseşte forţa vectorială a adversarului tău, împotriva sa. Nu este o definiţie “oficială” a stilului de arte marţiale Aikido, este doar o explicaţie sumară a ceea ce am reţinut din perioada în care (în urmă cu foarte mulţi ani de zile, în tinereţe) am practicat acest “sport neconvenţional”. Pentru că, da, pentru europeni este un sport, iar asta datorită faptului că există diferenţe uriaşe de gândire, percepţie, cultură şi viaţă între europeni şi japonezi.

În cultura orientală, artele marţiale au fost (nu ştiu dacă mai sunt!?) ceea ce este ortodoxismul în România … sau Șaria (legea islamică) la musulmani. Adică, eşti crescut şi educat în acest/acel fel! Din acest motiv, pentru europeni sau americani, artele marţiale sunt … doar sport şi nu un stil de viaţă.

Cum vă spuneam, Aikido este arta apărării şi nu un stil de luptă ofensiv! Cunoscătorii din domeniu, ştiu despre ce vorbesc …

Ei bine, tratat cu foarte mult umor, acest stil de viaţa poate fi regăsit în imaginea de mai jos …
Trataţi imaginile de mai jos ca o glumă, însă … un sâmbure de adevăr există în ele!!!

Cea mai bună metodă de apărare în cazul unui atacator cu sabie (katana)

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , sâmbătă, 17 septembrie 2016 in categoria Arte marţiale, K1, Box, Funny video, Umor. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

Un comentariu la subiectul “Arte marţiale – Cea mai bună metodă de apărare”

  1. Severus

    Cea mai buna aparare e sa scoti pistolul :) apoi sa vedem cine fuge :)

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro