Armistițiu…

y8c1sFu Armistițiu...

În pat cu dușmanul…

Cândva, într-un timp nu prea bine definit, se ducea o luptă pe viață și pe moarte între două armate de „cavaleriști” viteji, gata oricând să-și dea ultima suflare pentru patrie. Se războiau în „ideologii” precum Prâslea cel voinic cu zmeul.

În buzdugane s-au lovit, în săbii s-au tăiat, în luptă dreaptă s-au luptat. Până la urmă, văzând că se bat pe același ciolan și înțelegând că „dușmanul” e cu ochii pe ei, s-au chitit că e mai bun un armistițiu. Și-uite-așa își păstrează neatinse toate privilegiile…

Mai contează oare părerea cetățenilor votanți? Țara are nevoie de un guvern stabil și e „normal” să dăm mână cu mână (așa, ca între tovarăși!) pentru a ieși la mal. Încă nu se știe la care mal vrem să ajungem.

Totul e bine când se termină cu bine târguiala. Ar fi și mai bine dacă ne-am da seama că noi suntem măgarii călăriți de cavaleria luptătoare.

Cum adică care „cavalerie”? Aia de se tot culcă în pat cu „dușmanul”…

Autor: Francisc Bouda (9.11.2021) – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

16 comentarii la “Armistițiu…”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 noiembrie 2021, 0:20   [#1]

  Trec de la politică la fotbal, cele două „domenii” în care tot românu’-i priceput. Mai ales eu…

  Am ținut până în ultima secundă a meciului cu ai noștri (sunt un suporter incurabil și un naiv irecuperabil!). Naționala noastră era cât pe ce să câștige un joc ce trebuia și putea fi câștigat. Dar ce să-i faci, maică, ghinionul e că Hagi ăl mic a nimerit bara…

  Serios vorbind, la câte șanse de calificare aveam într-un baraj (de fapt două), e mai bine așa. Dacă nu am fost în stare (nu noi, ci jucătorii naționalei!) să câștigăm atunci când trebuie, n-are sens să vorbim despre jocul numit fotbal.

  Partea hazlie a situației este că unii comentatori (Mironică) încă mai calculează șansele de calificare la „baraj”. Trebuie doar ca Islanda să nu piardă pe terenul macedonenilor (ăia de i-au bătut azi cu o „manita” pe armeni și i-au învins pe nemți în primăvară) iar noi să-i batem pe amatorii liechtensteinezi. O nimica toată, zău…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 noiembrie 2021, 0:24   [#2]

  Suntem la „mâna noastră”, sigur că da. Și în politică și în fotbal…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 noiembrie 2021, 0:32   [#3]

  Cred că am rezolvat o enigmă după meciul din seara asta: ce să mai caute Rădoi la echipa națională?

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 13 noiembrie 2021, 3:09   [#4]

  Corect! Păi, dacă nu mai e de echipă națională, atunci își poate găsi lejer un loc în guvern, zic. Mă refer la oricine, nu doar la Rădoi.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 noiembrie 2021, 21:28   [#5]

  Ca tot românul patriot eu m-am uitat la meciul Macedoniei cu „micuța” Islandă, sperând că nu se știe de unde sare iepurele calificării la un baraj pe care oricum îl pierdeam. Macedonenii și-au făcut treaba, nu ca ai noștri…

  Unii vor spune că șutul juniorului Hagi din meciul cu Islanda ne putea aduce calificarea dacă nu nimerea bara. Oare așa să fie?

  Mirel Rădoi poate să plece liniștit, că tot i se gată contractul. Îl punem pe Mutu (cel demis de la Craiova!) și am rezolvat problema…

  Când nu am reușit să ne clasăm pe locul doi în această grupă, ce pretenții mai putem avea?

  (Fac o paranteză: comentam pe-aici la începutul campaniei de calificare că locul patru e asigurat. Ei bine, ne-am depășit condiția: am obținut cu brio locul trei!)

  O să mai treacă încă 20 de ani până vom reuși o calificare la un turneu final. Asta doar dacă ne debarasăm de Burleanu…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 noiembrie 2021, 22:48   [#6]

  Dacă nu aveți somn vă recomand să urmăriți și repriza a doua dintre Portugalia și Serbia, ca să vedeți cum se joacă fotbalul atunci când e nevoie de victorie.

  Sârbii joacă un fotbal angajant, plăcut ochiului. Ronaldo și ai lui au deschis tabela încă din startul partidei, dar apoi nu s-au prea văzut pe teren.

  Meciul e deschis oricărui rezultat. Eu țin cu sârbii…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 noiembrie 2021, 23:56   [#7]

  Mitrovič a stins lumina pe Estádio da Luz în minutul 90. Nici nu se putea altfel…

  Sârbii au jucat așa cum se joacă un meci care pe care. Lusitanii au pierdut fiindcă au fost mai slabi, cu tot cu Ronaldo (care nu s-a văzut pe teren!) în echipă. Probabil că Portugalia va câștiga meciurile de baraj și se va califica.

  Partea faină e că am cu cine ține la turneul final din Qatar…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 noiembrie 2021, 16:29   [#8]

  Nu credeam că voi spune asta, dar o spun: Francisc întâiul stinge lumina comentariilor de pe Blogul lui Dan. De ce naiba să-mi comentez propriile păreri când puținii cititori se sfiesc să-și dea și ei cu părerea?

  E-adevărat că sunt un rob al berii (în limbajul popular din Banat se cheamă că sunt un „bețîg”), e adevărat că spun tot ce-mi trece prin gușă, e adevărată credința mea că pot discuta cu oricine (cu condiția să am parteneri).

  Din păcate Marc e prea bătrân și are probleme, Dan e prea ocupat cu munca, iar domnul Civi Lezat e prins în hora țucatului în curul doamnei Dăncilă…

 • ... a scris la 16 noiembrie 2021, 9:14   [#9]

  @Francisc, eu sper că au vorbit blondele în locul tău… Într-adevăr nu prea mai comentez în ultima vreme dar am explicat de ce. De citit însă te citesc și de multe ori eram pregătit să-ti răspund când tocmai intervenea ceva și trebuia să o las baltă…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 noiembrie 2021, 23:45   [#10]

  Vorbesc întotdeauna prin gura blondelor, Dane, că altcum nu am glas…

  Mă bucur că mă citești și mă întristez că lași baltă răspunsul taman când erai pregătit, dar tocmai intervine ceva. E greu de purtat un dialog când „beligeranții” nu au vreme de „tratative”.

  Beau o bere de noapte bună (ultima!), că mâine am o scroafă de tăiat. Așa e pe la țară…

 • ... a scris la 18 noiembrie 2021, 0:19   [#11]

  Sa-ți traiască scroafa, ce să zic…?
  Uite ca eu scot porumbei pe gură și fără vreun ajutor din partea blondelor!
  Rectific: poftă mare să ai la pomana scroafei!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 18 noiembrie 2021, 22:05   [#12]

  Dumnezeu s-o odihnească, Dane! A trăit un an și-un pic ca porcul și până la urmă i-a sunat ceasul. Știi cum e, boieria se plătește…

  Nici nu-ți imaginezi cu câte regrete „asomezi” scroafa din coteț după ce ai avut grijă de ea un an de zile. În 55 de ani de trăire am ucis cu sânge rece și multe păreri de rău sute de porci. Asta-i viața: suntem specia din vârful lanțului trofic și ne permitem orice.

  Ne place cotletul la grătar, jumările, șunca, toba, clisa, cârnații. Nu-ți doresc să fii în pielea mea atunci când vine ziua în care trebuie să pui capăt existenței unei scroafe.

  Uite de-aia mai „gâdil” două blonde. Sunt atât de mulți porci în politica românească (ce nu ar trebui hrăniți!) încât ar trebui să ne ascuțim fără tăgadă baioneta atitudinii…

  P.S.: Eu chiar am tăiat scroafa. Nu glumesc…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 noiembrie 2021, 8:36   [#13]

  Am mai tăiat încă una ieri, în curtea primului meu născut care e ginere. E sezonul de tăiat scroafe. Să nu crezi că fac mișto, chiar am ucis două scroafe în trei zile.

  Extrapolând, în ritmul ăsta pot tăia până la Crăciun toți porcii din politica noastră cea atât de originală, fără niciun pic de remușcare…

  De-aș sta să mă gândesc, nici n-ar fi mare lucru. La cât de ascuțită e „baioneta” atitudinii mele, i-aș înfige pe toți în țeapa plantată în Piața Revoluției. Știți voi, aia în care e înfipt un coi.

  Iar am sărit peste bunul simț, băga-mi-aș…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 noiembrie 2021, 20:51   [#14]

  Se știe de când lumea că vorba lungă e sărăcia omului. Vă rog să nu mă condamnați că mă lungesc la vorbă. Oricum (scrise sau nu), vorbele zboară…

  Vorbăreț cum sunt de felul meu, nu mă pot abține de la spuse. Știți că îmi plac cuvintele îmbârligate.

  „Coaliția” asta dintre PNL și PSD mi se pare de domeniul fantasticului. Cum adică un „partid liberal” , care a făcut gură de-a lungul anilor că „social-democrații” sunt dușmanii poporului, se poate alia cu adversarul?

  La ce mama naibii m-am tot chinuit să scriu că e mai bine să apuci cârnatul cu mâna dreaptă când era mai simplu să recunosc că apucatul cu stânga e mai eficient?

  „Interesul național” o cere: punem ambele labe acolo unde e nevoie…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 noiembrie 2021, 2:55   [#15]

  Interesul național…

  Băieții au negociat
  Și după ce au stat la sfat
  Sau tot gândit că nu-i păcat
  De fraierii ce i-au votat…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 noiembrie 2021, 3:22   [#16]

  Durere

  Ne doare-n cur ce cred alegătorii
  Suntem aleși…Ne pare rău… E „sorry”…
  Cum să ne pese de ștampila lor
  Când suntem dregători peste obor…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?