Aritmetica, bat-o vina!…

aritmetica matematica Aritmetica, bat o vina!...

Am în față două procese-verbale întocmite cu ocazia a două ședințe (convocate de îndată, cum altfel?) ale Consiliului Local Gârnic.
Înainte de a explica celor neinteresați cum stă treaba cu aritmetica, iată lista consilierilor ce ne reprezintă:

1. Sporea Ion – USL
2. Sporea Ion – USL (nu, nu e o greșeală: unul dintre ei e PNL-ist iar celălalt e PSD-ist)
3. Cârpean Gheorghe Valentin – USL
4. Străin Gheorghe – USL
5. Piecec Vențel – PDL
6. Tismănar Ion – PDL
7. Chisăliță Daniel – UNPR
8. Chisăliță Gheorghe – UNPR
9. Bouda Vențel – UDSCR

Și-acum să trec la subiect: în procesul-verbal nr. 252/24.03.2015 întocmit (evident) pe 24.03.2015 „cu ocazia desfășurării ședinței de îndată de lucru a consiliului local Gîrnic” (am citat din acest proces-verbal, ce poate fi citit pe www:/primariagarnic.ro) aflu că la ședință participă 6 (șase) consilieri locali și absentează (nu se știe dacă motivat sau nu, fiindcă nu e specificat) domnii Sporea Ion, Tismănar Ion, Chisăliță Gheorghe și Chisăliță Daniel. Orice elev de clasa-ntâia îi va număra corect pe cei patru consilieri absenți. Bun. Dacă la ședință participă 6 consilieri și absentează 4, asta înseamnă că în total sunt 10. Păcat de studiile superioare ale domnului secretar, dacă e în stare să-și pună semnătura pe un asemenea „act”.

Celălalt proces-verbal (nr.276/30.03.2015) îl întrece pe primul: după ce se specifică că (să-mi fie iertată cacofonia) „la ședință participă 6 (șase) consilieri, absentează motivat d/nul Tismănar Ion” cu câteva rânduri mai jos se consemnează că „în urma numărării voturilor este aprobat în unanimitate de cei prezenți – 8 (opt) voturi pentru”.

Trec peste întrebarea referitoare la legalitatea acestor procese-verbale și îmi permit să-i dau un sfat domnului secretar al comunei: dacă nu ai abac, numără pe degete frate!

E evident că graba strică treaba… Ce ți-e și cu arimetica asta, măi nene!…

Autor: Bouda Francisc (Guest Post)

numaratoare abac socotitoare aritmetica Aritmetica, bat o vina!...

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , luni, 31 august 2015 in categoria Guest Post, Politica, Vocea poporului. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “Aritmetica, bat-o vina!…”

  1. Francisc întâiul

    Las aritmetica de-o parte ca să-ți mulțumesc, domnule Dan. Știu că postările mele nu se încadrează în profilul blogului tău, dar pentru mine ești o gazdă perfectă: nu mă scoți niciodată pe ușă, nici măcar atunci când berea bate gura, deși uneori ar trebui să-mi arăți ieșirea. Mii de mulțumiri pentru răbdarea de care dai dovadă, Dane!… Sper să ne mai „auzim” pe-aici, dacă ne ține berea…

  2. Dan

    Oricând, cu plăcere vă găzduiesc articolele. Inteligența și talentul de a scrie, răzbat dincolo de “aroma” berii … :)

  3. Francisc întâiul

    Fiindcă te-am luat la „per tu” zic că e normală și reciproca. Haide să nu ne mai „domnim” atâta. Propun să ne apelăm pe numele mic: eu sunt Francisc și tu ești Dan, ce zici?… Mulțumesc că ai sesizat talentul meu de-a scrie înaintea aromei plăcute a berii… Cât despre inteligență, dă-mi voie să mă îndoiesc că-mi aparține: oamenii cu adevărat inteligenți nu beau bere în neștire, așa ca mine…

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale