Aritmetica, bat-o vina!…

aritmetica matematica Aritmetica, bat o vina!...

Am în față două procese-verbale întocmite cu ocazia a două ședințe (convocate de îndată, cum altfel?) ale Consiliului Local Gârnic.
Înainte de a explica celor neinteresați cum stă treaba cu aritmetica, iată lista consilierilor ce ne reprezintă:

1. Sporea Ion – USL
2. Sporea Ion – USL (nu, nu e o greșeală: unul dintre ei e PNL-ist iar celălalt e PSD-ist)
3. Cârpean Gheorghe Valentin – USL
4. Străin Gheorghe – USL
5. Piecec Vențel – PDL
6. Tismănar Ion – PDL
7. Chisăliță Daniel – UNPR
8. Chisăliță Gheorghe – UNPR
9. Bouda Vențel – UDSCR

Și-acum să trec la subiect: în procesul-verbal nr. 252/24.03.2015 întocmit (evident) pe 24.03.2015 „cu ocazia desfășurării ședinței de îndată de lucru a consiliului local Gîrnic” (am citat din acest proces-verbal, ce poate fi citit pe www:/primariagarnic.ro) aflu că la ședință participă 6 (șase) consilieri locali și absentează (nu se știe dacă motivat sau nu, fiindcă nu e specificat) domnii Sporea Ion, Tismănar Ion, Chisăliță Gheorghe și Chisăliță Daniel. Orice elev de clasa-ntâia îi va număra corect pe cei patru consilieri absenți. Bun. Dacă la ședință participă 6 consilieri și absentează 4, asta înseamnă că în total sunt 10. Păcat de studiile superioare ale domnului secretar, dacă e în stare să-și pună semnătura pe un asemenea „act”.

Celălalt proces-verbal (nr.276/30.03.2015) îl întrece pe primul: după ce se specifică că (să-mi fie iertată cacofonia) „la ședință participă 6 (șase) consilieri, absentează motivat d/nul Tismănar Ion” cu câteva rânduri mai jos se consemnează că „în urma numărării voturilor este aprobat în unanimitate de cei prezenți – 8 (opt) voturi pentru”.

Trec peste întrebarea referitoare la legalitatea acestor procese-verbale și îmi permit să-i dau un sfat domnului secretar al comunei: dacă nu ai abac, numără pe degete frate!

E evident că graba strică treaba… Ce ți-e și cu arimetica asta, măi nene!…

Autor: Bouda Francisc (Guest Post)

numaratoare abac socotitoare aritmetica Aritmetica, bat o vina!...

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Aritmetica, bat-o vina!…”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 august 2015, 12:49   [#1]

  Las aritmetica de-o parte ca să-ți mulțumesc, domnule Dan. Știu că postările mele nu se încadrează în profilul blogului tău, dar pentru mine ești o gazdă perfectă: nu mă scoți niciodată pe ușă, nici măcar atunci când berea bate gura, deși uneori ar trebui să-mi arăți ieșirea. Mii de mulțumiri pentru răbdarea de care dai dovadă, Dane!… Sper să ne mai „auzim” pe-aici, dacă ne ține berea…

 • ... a scris la 31 august 2015, 13:22   [#2]

  Oricând, cu plăcere vă găzduiesc articolele. Inteligența și talentul de a scrie, răzbat dincolo de “aroma” berii … :)

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 august 2015, 13:48   [#3]

  Fiindcă te-am luat la „per tu” zic că e normală și reciproca. Haide să nu ne mai „domnim” atâta. Propun să ne apelăm pe numele mic: eu sunt Francisc și tu ești Dan, ce zici?… Mulțumesc că ai sesizat talentul meu de-a scrie înaintea aromei plăcute a berii… Cât despre inteligență, dă-mi voie să mă îndoiesc că-mi aparține: oamenii cu adevărat inteligenți nu beau bere în neștire, așa ca mine…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?