Arbitrul fără fluier…

Fluier Arbitru Whistle Arbitrul fără fluier...

- cronica unui meci pierdut -

În timp ce o parte dintre spectatori huiduie copios, meciul PSD împotriva Justiției devine tot mai aprig. Se pun tălpi, se intră cu picioarele, se depășește orice limită a bunului simț…

Observatorul federal nu poate interveni decisiv în meci. Din înaltul tribunei oficiale el poate doar să facă observații pertinente legate de (ne)respectarea regulilor jocului. Urmate, desigur, de sancțiuni drastice… Nici nu vreau să mă gândesc la o eliminare din liga UE.

Cel care ar trebui să țină meciul în limite rezonabile e arbitrul de centru, fiindcă pentru asta a fost „delegat”. Din păcate jucătorii i-au furat fluierul din gură și-acu’ fluieră a pagubă din degete, încercând să dreagă busuiocul.

Ca să-și recâștige o brumă din autoritatea pierdută, îi cheamă pe jucători la consultări, cu scopul declarat de a media poziții ireconciliabile. Dar nu pe toți în același timp, ci pe rând, ca să evite riscul unei încăierări generale. Adică „arbitrează” o echipă și pauză. Apoi altă echipă și iar pauză…

Asta da mediere! Cine l-a împiedicat să arate cartonașul galben atunci când situația o impunea? Iar noi, cei din peluze, suportăm consecințele. Nu toți, căci unora le place jocul subversiv al protagoniștilor.

Poate că data viitoare vom avea mai multă grijă în alegerea arbitrului și jucătorilor reprezentativi. Sper…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Arbitrul fără fluier…”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 octombrie 2018, 20:44   [#1]

  De o bună bucată de vreme comentariile pe acest blog s-au cam rărit. Sper că nu aiurelile mele postate pe-aici sunt cauza… Să se fi împuținat cititorii? Nu prea cred…

  Oricare ar fi motivul pentru care mulți preferă să tacă, voi continua să-mi spun părerile atâta timp cât îmi permite gazda. Motivația e simplă: cine tace, consimte!

  Și, ca să mă dau „mare patriot”, situația din România nu e motiv de tăcere. Cu cât nu avem curajul de a spune ce credem, cu atât ne îndreptăm spre o rânduială în care „yesmenii” devin tot mai puternici. Atotputernici!

  Nu e cazul să exemplific. Cetățenii cu mintea la purtător știu la ce mă refer…

 • ... a scris la 27 octombrie 2018, 21:18   [#2]

  Meciul politicieni vs popor este un meci pierdut. Câștigătorul meciului este evident, le vedem palatele răsărind, le vedem afacerile înflorind.
  Între timp, poporul a ales calea pribegiei, își pun bocceluța-n spinare și se duc către zări mai bune…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 octombrie 2018, 21:57   [#3]

  Nu sunt convins că bocceluța din spinare înseamnă și „zări mai bune”, Dane. Știi de ce? Pentru că „pribegia” asta seamănă cu o dezertare. E incomod să fii angajat la stăpân, e greu să-ți construiești propria „afacere”.

  Băieții ăștia cu afaceri înfloritoare și palate născute din nimic sunt „rezultatul” unei alegeri majoritare. Din păcate…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »