Apariția misterioasă pe malurile Ozanei a unor păsări rare

SE15q1y Apariția misterioasă pe malurile Ozanei a unor păsări rare

Păsări rare pe malurile Ozanei

Nu știm cum a ajuns aici, la noi, pare a se intreba dl. Dan Ciuca, din Tg. Neamt, cel care, recent, afirma pe Facebook ca… “Am descoperit azi pe Ozana un mic paradis al pasarilor de apa (rate salbatice, egrete, starci, pescarusi si berze negre)!“.

Intr-adevar, o noutate absoluta dar si o bucurire, cat si o eventuala mandrie a oamenilor de pe aceste meleaguri moldave, candva paradisul copilariei marelui povestitor Ion Creanga. Aceasta, cu atat mai mult cu cat in alte zone ale tarii, unele specii de pasari fie ca au disparut, fie ca-s in curs de disparitie, din motive pentru multi dintre noi, total necunoscute.

Si iata asa, ca o minune a naturii, Ozana “cea frumos curgatoare si limpede ca cristalul”, cum o descria cu neintrecuta maiestrie in povestirile sale humulesteanul I. Creanga, e pe cale sa devina un veritabil paradis al unor specii de pasari rare. Pentru a va convinge de autenticitatea celor relatate de Dan C., va ofer in cele ce urmeaza si cateva sugestive imagini…

Pana ce biologii cat si alti specialisti in materie vor gasi probabil si vor explica “minunea”, dumneavoastra, eventuali cititori ai acestor randuri, nu va ramane decat fie sa admirati in continuare imaginile, fie sa vizitati aceste locuri pline de pitoresc, dar si de o straveche istorie, pentru a vedea cu proprii ochi macar un exemplar din randul zburatoarelor statornicite de la un timp pe acest areal nemtean…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Locuri si lucruri frumoase ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Apariția misterioasă pe malurile Ozanei a unor păsări rare”

  • ... a scris la 29 mai 2020, 1:20   [#1]

    Până când vor apare palmieri și cocotieri pe malurile Ozanei e bine. Și nici aceia nu m-ar încurca deloc, că-s frumoși… În schimb pe cei din Asia de Vest nu-i văd bine… Acolo, vara, sunt vreo 50 de grade Celsius. În urmatoarele decenii probabil vor începe arabii să facă investiții imobiliare prin Europa.

  • marc
    ... a scris la 29 mai 2020, 6:12   [#2]

    Oare vor veni chiar si pe malurile Ozanei?!Pana atunci,avem brunetii nostri…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?