Anvelopele de iarnă au devenit obligatorii

anvelope iarna Anvelopele de iarnă au devenit obligatorii

Anvelopele de iarnă au devenit obligatorii

A devenit oficial: anvelopele de iarnă au devenit obligatorii. Deputatii au adoptat legea care prevede obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna, in perioada 1 noiembrie – 1 martie. Sanctiunile pentru cei care vor fi “prinsi” cu autovehicule neechipate cu anvelope de iarna, vor fi aspre … Se va retine talonul auto iar amenzile vor fi cuprinse intre 2.500 şi 4.000 lei.

Exista un vechi proverb ardelenesc, care suna cam asa: “Omul gospodar, isi face iarna car si vara sanie” … In virtutea acestei cugetari, recomand sa incepeti de pe acum sa va cumparati anvelope de iarna, asta deoarece comerciantii romani nu iarta nimic si la fel ca anul trecut, probabil ca vor scumpi din nou anvelopele de iarna. Anul trecut a circulat doar un zvon potrivit caruia exista posibilitatea aparitiei acestei legi si comerciantii au umflat preturile la anvelopele de iarna cu pana la 40% …

Categorie articol [ Stiri Auto ]
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii la “Anvelopele de iarnă au devenit obligatorii”

  • Scumpe sau nu, anvelopele de iarna trebuie sa fie cumparate si montate inainte de prima zapada. Poate asa vor fi mai putine accidente si blocari de artere rutiere… :)

  • Marius

    Atentie! Citeste ordonanta si afla ca nu sunt obligatorii cauciucurile din noiembrie ci doar cand e zapada si polei! Mai multe detalii aici: http://wp.me/p1P0p2-5f

Adaugă un comentariu