Android KitKat 4.4.2 – ştergere / dezactivare notificare “Actualizare software amânată”

android Android KitKat 4.4.2   ştergere / dezactivare notificare Actualizare software amânată

Android KitKat 4.4.2 – ştergere / dezactivare notificare “Actualizare software amânată

Folosesc o tabletă Samsung Galaxy TAB4 T235 de 7″ să citesc presa online când “şed gânditor în baie” şi pe post de GPS atunci când am nevoie de aşa ceva, tabletă care împreună cu Waze în România şi Navigator în Europa, fac o treabă excelentă. Tableta în cauză este deja destul de veche însă foarte multă vreme nu a beneficiat de un update de software din partea producătorului aşa că am renunţat la ideea de a actualiza software-ul cu care a venit tableta din fabrică. Ba mai mult decât atât, am dezactivat update-ul automat.

Au trecut ani buni de atunci şi într-o zi m-a mâncat în partea dorsală să văd dacă nu găsesc vreun update pentru tabletă. Şi l-am găsit. Aşa că i-am dat să-l descarce, să fie acolo, că nu se ştie. Român, ce mai…
Problema e că odată cu descărcarea acelui update, a început să-mi apară o iconiţă în bara de notificări, bară ce înainte era curată precum Fecioara Maria. De fiecare dată când deschideam tableta, vedeam iconiţa în bara de notificări.

O să mă întrebaţi, probabil, de ce nu am instalat update-ul? Pentru că înainte să-i dau “install” m-am documentat puţin. Pe tabletă am Android 4.4.2 KitKat iar update-ul descărcat era Android 5.11 Lollipop. Toţi care au făcut upgrade de la Android 4.4.2 KitKat la Android 5.11 Lollipop s-au plâns de faptul că, după upgrade, telefoanele ori tabletele mergeau mai rău decât înainte. Cât se poate de plauzibil ţinând cont de faptul că pe vremea când au fost construite telefoanele şi tabletele cu Android 4.x KitKat, acestea au fost echipate cu modele de procesoare şi memorie “dă pă vremea aia” şi în ton cu cerinţele hardware de la acea vreme. Ori între timp, au apărut procesoare mai noi, mai puternice, telefoanele şi tabletele primeau acum mai multă memorie RAM, etc. Drept urmare, era logic ca un sistem de operare mai nou şi cu cerinţe mai mari pentru resurse hardware să meargă mai greu decât un sistem de operare mai vechi. Una peste alta, am renunţat la a mai instala update-ul dar voiam să scap de notificarea aia enervantă.

Sfaturile pe net erau, bineînţeles, “restore to factory”, “reinstall android”. Ceea ce ieşea din calcul pentru că aveam o mulţime de aplicaţii cu setările gata făcute şi pe care nu voiam să le pierd. Aşa că am tot încercat să rezolv problema. Iar până la urmă “i-am dat de capăt” şi am să vă spun şi vouă cum am reuşit să scap de notificările acelea enervate – pentru că nu, nu merge să dezactivezi notificările, adică le-am deazactivat şi tot degeaba!

Să n-o mai lungesc prea mult: pe Samsung Galaxy TAB4 T235 cu Android 4.4.2 KitKat, am descărcat update-ul. A început să apară iconiţa enervantă. Am căutat să văd unde era descărcat fişierul de update. L-am găsit în memoria internă a tabletei, folderul “/fota“.
Ce vă scriu acum, vă scriu din amintiri pentru că asta am făcut-o acu’s vreo 2 săptămâni dar până acum n-am avut timp să scriu despre asta… aşa că, dacă apar, eventual, anumite “scăpări”, rog să le scuzaţi.
Deci, aveam un fişier ceva de genul: /fota/update.zip
Am şters fişierul în cauză, apoi am dat restart la tabletă. Evident, degeaba am şters fişierul, pentru că în continuare aveam o notificare enervantă care spunea ceva de genul: “Actualizare software amânată“. Ba mai mult decât atât, după fiecare reboot apărea un mesaj popup cu informaţii despre acel update, respectiv afişa un text în care spunea că instalarea acelui update va face trecerea la Android 5.11 Lollipop.
Aşa că, ce am făcut: preventiv, am dezactivat conexiunile la internet (wireless şi 3G). Ţineţi minte faptul că fişierul “update.zip” trebuie să fie şters!!!
Apoi, cu internetul dezactivat, daţi click pe mesajul de notificare. Veţi fi redirecţionat către fereastra de update. Aici, daţi click cu voioşie şi fără frică, pe “instalare actualizare“. Va încerca să instaleze update-ul, dar pentru că fişierul de update a fost deja şters, va afişa o eroare şi va spune că “a intervenit o eroare, nu se poate conecta la server” (sau ceva de genul). Ieşiţi de aici şi daţi reboot la telefon/tabletă. După pornire, BINGO!!!, notificarea vieţii cu “Actualizare software amânată” a dispărut!

Succes!

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Android KitKat 4.4.2 – ştergere / dezactivare notificare “Actualizare software amânată””

  • Florin
    ... a scris la 8 august 2018, 1:28   [#1]

    Salut. Am citit pățania ta, același lucru l am pățit si eu, dintr o tâmpenie. Pe un samsung j7 2017 am descărcat prostia aia de update, la fel ca tn n am apucat sa instalez, iar acum mă bâzâie la cap notificarea aceea care nu poate fi ștearsă și faptul că vreo 200 mb sau cine știe cât sunt ocupați din memoria interna pt nimic. Am descărcat aplicația Es file explorer dar nu am găsit încă updateul să l pot șterge. Al tau se chema fota/update, era format zip sau ce era? Poate ma ajuți să l găsesc și eu, am butonat azi toată ziua și n am reușit, sunt mii de foldere

  • ... a scris la 8 august 2018, 2:23   [#2]

    Da, era un fisier .zip (update.zip) -- cauta-l bine prin telefon ca trebuie sa-l gasesti.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?