ANAF și lăutarii

anaf antifrauda ANAF și lăutarii

ANAF și lăutarii

Auzisem zilele acestea de prin presă (TV, online, etc), cum că inspectorii ANAF au pus ochii pe “averile” lăutarilor și că au început să-i ia la puricat. Ok, nimic neobișnuit până aici, doar asta este treaba ANAF-ului, să încerce să elimine evaziunea fiscală. Numai că, sunt ori prea idioți să-și dea seama că felul în care o fac nu este în regulă, ori incompetenți pentru că nu sunt capabili să-i controleze decât pe cei care știu că “nu pot opune rezistență” (dacă vreți) … Și-am să vă spun opinia mea ca cetățean, opinia mea din postura de contribuabil la bugetul de stat, buget din care sunt plătiți inclusiv ei, cei de la ANAF!

Prima idioțenie este aceea că încep să-i controleze pe lăutari în loc să înceapă să-i controleze pe cei care sunt SURSA banilor (a banilor care ajung la lăutari)! Adică: interlopi, funcționari de rang înalt ai statului român, parlamentari! Pentru că, da, acei bani mulți pe care unii dintre lăutari îi primesc și despre care am văzut nenumărate “știri” pe posturile de televiziune naționale sau locale, provin de la interlopi, de la parlamentari, de la funcționari ai statului! Nu provin de la Gheorghe ori de la Vasile din Cucuieţii din Deal!
Nu degeaba zice americanul: “Follow the money” …

Și pe urmă, pe mine, cetățeanul, contribuabilul, prea puțin mă interesează că respectivul lăutar a primit niște bani: nu a cerut acei bani, nu i-a furat de la oameni, nu i-a furat de la stat. În schimb, interlopii sau parlamentarii care le dau lăutarilor acei bani, în cele mai multe dintre cazuri i-au furat de undeva! În cazul interlopilor știm foarte bine din ce surse provin acei bani, în cazul parlamentarilor nu știm, însă ne putem imagina. Un parlamentar care trăiește din leafă, nu-și permite să “arunce cu bani” la lăutari, însă un parlamentar care i-a furat de la stat ori i-a primit ca mită, acela își permite să arunce cu sutele de euro sau lei în cadrul evenimentelor private de acest gen (nunți, botezuri, petreceri private, etc)…

Pe urmă, vedem o mulțime de politicieni prosperi, care înainte să intre în politică erau “vai de mama lor”, iar după vreo 10 ani de politică vedem că dețin vile, apartamente, conturi “grase” prin bănci, mașini scumpe, etc! Cu ei ar trebui să înceapă ANAF-ul, nu cu lăutarii! Și când au terminat cu “dinozaurii” ăștia mari, atunci da, să treacă și la șoriceii mai mici, privați … Până atunci însă, ANAF-ul va rămâne o instituție necredibilă în ochii cetățenilor de rând ai acestei țări, în ochii contribuabililor … adică, a celor care le plătesc lor, angajaților de la ANAF, salariile!

Altfel, cei de la ANAF nu demonstrează decât un singur lucru și anume acela că procedează exact ca polițiștii din România, care polițiști stau la pândă cu radarul imediat după indicatorul rutier care marchează intrarea în localitate și dau amenzi șoferilor care depășesc cu 10~15 km/h viteza legală, însă când vine vorba de controale serioase îndreptate împotriva unor funcționari de rang înalt ai statului, întorc capul în partea aialaltă și se fac că nu văd … Cam așa și cu ANAF-ul.

Rămân la convingerea că, cel puțin deocamdată, singura instituție de acest gen din țară care într-adevăr funcționează, este DNA-ul. Cei de la DNA sunt singurii din țara asta, care au avut “boașele destul de mari” încât să “se ia” de dinozaurii cei mari …

anaf antifrauda 452 ANAF și lăutarii

Categorie articol [ Economie, Legislaţie, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “ANAF și lăutarii”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 august 2015, 13:00   [#1]

  Sunt de acord cu dumneata, domnule Dan, dar cred că DNA-ul nu are încă „boașele” îndeajuns de mari ca să-i f… pe toți politicienii ce ne călăresc (cu voia noastră) destinele de 25 de ani. Cât despre ANAF, numai de „bine”… Ăștia se pricep de minune la „belirea” contribuabilului onest și nu-și bagă niciodată nasul în „oala” celor care fac evaziune și în somn… Am și o mică „observație” : virgula dintre că și încep (în fraza cu controlatul lăutarilor) e pusă nepotrivit iar în alineatul în care amintești de salariile celor de la ANAF chiar trebuia scris salariile , nu salariilor. Altminteri, chestia cu luatul la puricat al averilor unora dintre bogații României e încă o cacialma aruncată pe masa electorală, atâta vreme cât diferențele dintre venituri și avere sunt doar impozitate și nu confiscate… Unde mai pui că „autorii” trebuie trimiși la răcoare…

 • ... a scris la 9 august 2015, 13:05   [#2]

  Am făcut corecturile de rigoare .. lol, nu știu cum mi-a scăpat , mai ales aia cu “salariilor:))

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 august 2015, 13:44   [#3]

  Se mai întâmplă, domnule Dan! Ideea contează…

 • 1qlee
  ... a scris la 9 august 2015, 15:06   [#4]

  Macar cei afiseaza “avutiile”, pun in circulatie banii murdari care stau sub “saltele”…

 • Paul
  ... a scris la 10 august 2015, 10:04   [#5]

  ANAF = gasca de pupincuristi care actioneaza numai la indicatiile politrucilor incompetenti, curvari si hoti. O sa avem institutii eficiente cand o sa avem o clasa politica valoroasa. Pana atunci, fiecare se descurca asa cum poate intr-o societate infectata cu dejectii de politicienii corupti. :peace:

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?