Amestecul Bisericii în politică

biserica ortodoxa bor politica Amestecul Bisericii în politică

Amestecul Bisericii în politică

Într-o ţară democratică, civilizată, biserica (indiferent de numele ei) nu ar trebui să aibă absolut nici un fel de tangenţă cu politica şi cu atât mai puţin ar trebui să se implice în politică!

Îmi amintesc şi acum de cărţile lui Alexandre Dumas pe care le-am citit în perioada copilăriei (când nu există internetul ca alternativă la satisfacerea nevoii de lectură ori informaţie) şi în care cardinalul Richelieu făcea şi desfăcea regate, ungea regi, controla justiţia şi armata.

Au trecut sute de ani de atunci şi biserica a rămas cu aceleaşi metehne, implicându-se în politică, încercând să încline balanţa de o parte sau alta a spectrului politic în funcţie de interesele sale. Interese care în principiu înseamnă de cele mai multe ori … BANI !!!

biserica ortodoxa implicata in politica Amestecul Bisericii în politică

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , sâmbătă, 8 noiembrie 2014 in categoria Politica, Religie / Spiritualitate. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

4 comentarii la subiectul “Amestecul Bisericii în politică”

 1. Mariana

  Ar trebui si pentru slujitorii bisericii din Romania sa fie interzisa prin lege apartenenta sau sustinerea pentru un partid politic, asemenea functionarilor publici.

 2. craciun

  Deasemenea ar trebui sa nu mai fie platiti de la stat (adica din taxele si impozitele noastre)pt ca ei oricum produc f f multi bani din moaste, toate randuielile savarsite pt sufletele noastre..etc

 3. JoinT

  Biserica e manjita pana peste cap. Mai bine zis Biserica prin reprezentantii ei.

 4. Severus

  Deci eu sa le dau bani acestor specimene? Niciodata[sper]!
  Si politicienii nu-i impoziteaza datorita intereselor… pacat

  In umbra bisericii au fost unii dintre cei mai mari criminali din istorie!
  Pe vremuri conduceau tari si regate pe ascuns, in frunte cu Papa de la Roma.
  Aveau armata, au dus razboaie in numele religiei , au omorat mii de oameni, aduceti-va aminte de Noaptea sfantului Barolomeu din Franta, de ce masacru a fost in stare biserica catolica!
  Va recomand carti de Alexandre Dumas, Michel Zevaco, Paul Féval ca sa vedeti de ce era in stare religia pe vremuri , in frunte cu Papa si toti cardinalii lui.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite