AMD Phenom II X2 555 Dual Core 3200MHz AM3 BE

AMD Phenom II X2 555 Dual Core 3200MHz AM3 Black Edition AMD Phenom II X2 555 Dual Core 3200MHz AM3 BE

AMD Phenom II X2 555 Dual Core 3200MHz AM3 Black Edition

Am fost un fan Intel inrait, pana acum toate procesoarele pe care le-am avut, au fost Intel. Asta in special pentru mitul stabilitatii procesoarelor Intel … Procesoare AMD am cumparat doar pentru altii, in situatiile in care ma mai ruga un amic sau altul sa-i fac o configuratie de calculator “ieftina si buna” asa cum de altfel isi doreste in general oricine dar in mod special romanul …

Azi am “spart” traditia si mitul Intel ! Am facut comanda pentru primul meu procesor AMD: un procesor AMD Phenom II X2 555 Dual Core 3200MHz AM3 Black Edition.

Ca si performante, testele de pana acum arata ca este foarte apropiat de Intel Core 2 Duo E8400, procesorul pe care-l am de ceva vreme pe desktop-ul de acasa si de care sunt foarte multumit pana acum, la nivelul de pret la care este acest procesor … Ei bine, potrivit testelor efectuate de catre diverse persoane entuziaste, performantele procesorului AMD Phenom II X2 555 Dual Core 3200MHz AM3 Black Edition sunt foarte apropiate de cele ale lui Intel Core2 Duo E8400

Iata o comparatie a celor doua procesoare:

http://www.anandtech.com/bench/Product/56?vs=120

AMD Phenom II X2 555 BE este foarte, foarte apropiat de Intel Core 2 Duo E8400, in conditiile in care pretul procesorului AMD Phenom II X2 555 BE este jumatate din pretul lui Intel Core 2 Duo E8400. Pretul a fost un factor absolut hotarator, care m-a determinat ca de aceasta data asa aleg procesorul AMD Phenom II X2 555 BE. Impulsul insa, de a cumpara AMD in loc de Intel, mi-a fost dat de catre Jak Karter

AMD Phenom II X2 555 BE = 350 RON
Intel Core 2 Duo E8400 = 675 RON

AMD Phenom II X2 555 Dual Core 3200MHz AM3 Black Edition AMD Phenom II X2 555 Dual Core 3200MHz AM3 BE

Mai ramane sa vad daca stabilitatea este o problema sau nu la procesoarele AMD, avand in vedere ca disutam totusi de un procesor din seria Phenom, adica o serie mai noua a procesoarelor de la AMD … Chiar daca exista deja si seriile X4 de la AMD, am preferat totusi un X2 deoarece raportul pret/performante in acest moment, este mult mai bun la X2 decat la X4 …

Procesorul va functiona 24/24, intr-o unitate care va fi folosita pe post de server asa ca test mai bun de stabilitate si fiabilitate nu cred ca este … Timpul va face lumina si probabil ca voi reveni cu detalii.

Categorie articol [ Hardware ]
Tagged with: [ , , , , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

8 comentarii la “AMD Phenom II X2 555 Dual Core 3200MHz AM3 BE”

  • Jak Karter
    ... a scris la 27 aprilie 2011, 9:30   [#1]

    Dan-e nu este deloc relevant acel test, nu te lua dupa cei care au facut acele teste este varză acel procesor Intel E 8400, nu cu acel procesor trebuia facută comparația, AMD Phenom II X2 555 BE se compară cu Intel Core i5 pe care binențeles că X2 555 BE îl bate la fundulețul gol la toate capitolele, mai ales după cei îi faci un overclocking, iar de pret te cam sperii un I5-760 2,8 Ghz,8MB costă 799 ron, ha,ha,ha cei de la Intel au glume în program….
    Dan-e, nu știu dacă știai, dar procesorul pe care l-ai cumpărat tu are de fapt…4 Nuclee.
    Toate procesoarele Phenom II sânt făcute din fabricație cu
    4 nuclee, dar findcă piața/clienții cer și procesoare cu 2/3 nuclee, atunci celelalte 2 nuclee au fost blocate de către cei de la AMD.
    Depinde acuma ce placă de bază ți-ai cumpărat, din două setări din Bios în câteva secunde poți debloca și celelalte 2 nuclee, și/sau poți să-i faci un overclock, sânt foarte multe comentarii pe magazinele online din România și nu numai în care peste 95% din cei care au achiziționat un X2 555 BE l-au deblocat imediat, chiar în ziua când le-a sosit acasă, transformândul dintr-un procesor cu 2 nuclee într-unul cu 3/4 nuclee, depinde puțin și de placa de bază.
    Well, să-l “porți” sănătos, dă câteva detalii despre placa de bază, spune ce model ai comandat, mai făcut curios…

  • ... a scris la 27 aprilie 2011, 11:28   [#2]

    Pentru ca m-am dus pe ideea de “buget redus”, placa de baza pe care am comandat-o, este un AsRock N68-GS3 UCC -- mATX (Micro ATX), care din cate scrie in specificatii, are si “ASRock UCC -- Unlock CPU Core” … Stiam ca se poate debloca procesorul, acuma eu mai sper sa pot debloca toate cele 4 nuclee si sa ramana stabil … poate am noroc :-"

    Nu stiu cum o sa fie coolerul cu care vine procesorul, sper sa faca fata … Nu am de gand sa-l overclockez, dar m-as bucura sa pot debloca si celelalte doua nuclee, sa am un X4 la pret de X2 :D

    Initial, ma batea gandul sa iau un Nettop “de gata”, dar cand am calculat raportul performante/pret, m-am lasat pagubas …

    EXEMPLU de nettop (mini PC): http://www.prestig...ttops/Officer-530

    Procesorul Atom banuiesc ca este departe (mult mai slab) fata de un AMD Phenom II X2 la 3200 MHz Black Edition, chiar si neoverclocat si doar cu 2 nuclee …

  • Jak Karter
    ... a scris la 27 aprilie 2011, 15:45   [#3]

    Singura problemă care se pune dacă acea placă N68-GS3 poate rezista la o funcționare de 24/24 ore.
    Nu este specificat niciunde dacă este bună de server, știu că atunci când dorești să faci dintr-un PC normal un PC de tip server se cumpără plăci de bază de tip “server” care sânt mai rezistente la o funcționare continuă, m-am uitat puțin pe magazinele online de pe la noi și am observat că există o categorie separată pentru plăci de bază server.
    Au condensatori dar și o aerisire pe măsură, care le fac mai rezistente la o funcționare continuă, în fine sper să reziste și acea placă, teoretic la cum este dotată și la cum este ea pregătită pare să nu fie probleme din punct de vedere al stabilității vs. rezistență….

    A da, prețul la acel Prestigio, eu nu-l găsesc în România de vânzare, dar bănuiesc că avea un preț mai piperat din 2 motive:
    - brandul INTEL care se vinde un pic mai scump!
    - se vinde cu sisteme de operare Windows 7 Home Premium instalat, cea ce urcă prețul cu vre-o 4-5 milioane sau un pic mai mult!

    Categoric că acel procesor ATOM D510 este mai slab, tu știi foarte bine că nu așa se face comparația, deși amândouă sânt dual core, ATOM D510 este la 1,667 Ghz, însemnând frecvența sa de lucru și în același timp puterea sa de calcul echivalentă cu a unui procesor la 1,667 Ghz, pe când 555 BE are puterea de calcul echivalentă cu a unui procesor care lucrează la 3200, nu știu la ce frecvență lucrează, nu este specificat pe nicăieri, bănuiesc că are o frecvență de lucru undeva pe la 2400-2600, nu dețin un asemenea procesor, ai să ne spui tu frecvența de lucru după ce îl pornești, oricum contează mai puțin.

    Legat de AMD Phenom II, procesoarele X2 au în realitate 4 nuclee, iar X4 au în realitate 6 nuclee, dacă luai un X4 puteai să-i deblochezi și celelalte două și aveai o “lokomotivă”, nu cred că este cazul sânt suficiente și 2 la ce-ți trebuie ție, având în vedere și puterea de calcul a fiecărui nucleu, iar de overclock discuți după ce-și face puțin rodajul, adica cam după un an sau doi, dar poți să-i deblochezi cele 2 nuclee de pa acum, sânt și eu curios dacă merge deblocat, e mai light cu 4 nuclee, iar de overclock mai încolo….

    Legat de cooler-ul “original”, este posibil să nu te mulțumească, atât la Intel cât și la AMD foarte multă lume este nemulțumită de cooler-ul original, și după un an sau doi îl schimbă, unii mai devreme, și eu l-am schimbat pe cel original cu un no-name și sânt mai mulțumit de temperaturi…culmea după ce că i-am făcut și overclock prin 2008, am temperaturi mai mici cu acest cooler no-name.

  • ... a scris la 27 aprilie 2011, 16:03   [#4]

    Pe calculatorul de acasa, am tot o placa de baza AsRock, respectiv ASRock P45XE cu procesor Intel Core 2 Duo E8400 care funtioneaza de obicei 24/24 … Foarte rar il opresc. Inclusiv cand sunt plecat de acasa sau cand dorm, calculatorul merge, iar asta se intampla de cativa ani buni … Sper ca si placa de baza pentru AMD sa fie la fel de reusita …

  • ... a scris la 29 aprilie 2011, 19:11   [#5]

    Revin cu precizari … N-am reusit sa deblochez celelalte nuclee .. :( … Nici macar un nucleu n-am reusit sa deblochez … Se pare ca am avut ghinion :( … Ma consolez totusi cu ideea ca, deblocarea celorlalte nuclee ar fi rezultat totusi un procesor mai putin stabil, ori eu folosind procesorul intr-o unitate care va fi pe post de server, prefer sa fie mai stabil. In plus, consumul de procesor cu serverul pornit este de … 0.01% #:-s … asa ca, procesorul este mai mult decat ok si cu 2 nuclee, la ce-mi trebuie mie …

  • Jak Karter
    ... a scris la 29 aprilie 2011, 20:49   [#6]

    Ei, ai abandonat tu prea repede “lupta” cu procesorul, se vede treaba că nu ai mai avut procesoare AMD,nu prea ești obișnuit cu ele, ție cam frică se le abordezi…..
    Vezi că nu merge chiar așa simplu cum prezintă nenea în videoclip, diferă puțin de la o placa de bază la alta, trebuie să te uiți atent prin bios ce și cum trebuie setat, ce incurcă pe acolo și ce nu, în fine lasă că e bun și așa măcar rămâi cu consolarea că la performanțele pe care le ai cu această configurație nu te costă mult ….cel puțin nu mai mult decât o configurație pe platformă Intel.

    Nu te speria de temperaturile mai ridicate la procesorele AMD față de cele de la Intel, cele de la AMD funcționează din “naștere” la temperaturi mai mari, după șapte ani de AMD pot să-ți spun că merg fără probleme exact cum merg și cele de pe Intel.

  • ... a scris la 30 aprilie 2011, 4:27   [#7]

    N-am la ce sa ma uit, este o simpla setare in BIOS, UCC, care deblocheaza celelalte nuclee, si nu are decat “Activat” si “Dezactivat” …

Trackbacks

  1. AMD vs. Intel

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?