Amăgire…

stampila vot alegeri Amăgire...

Părere de alegător…
(un comentariu făcut pe adevărul.ro)

Subit (și dintr-o dată, cum ar spune mulți pe-aici), în ajunul alegerilor se umple forumul de comentarii care mai de care mai istețe. Apar de nicăieri comentatori pricepuți în politică, economie și, mai ales, în datul la gioale.

Tehnica manipulării maselor s-a perfecționat atât de mult încât a devenit o artă. De orice culoare politică ar fi, părerile pertinente nu-și mai găsesc auditoriu.
Ne-am băgat cu toții dopuri în urechi și nu-i mai auzim pe ceilalți. Fiecare își ține propriul discurs și nimeni nu e dispus să poarte un dialog în care contradicția de opinii să fie argumentată.

Cred că e cazul să ne punem două întrebări firești:
– 1. De ce să alegem încă o dată niște „reprezentanți” ce-și aduc aminte de noi doar înainte de alegeri?
– 2. De ce să nu dăm crezare noilor veniți?

Chiar nu v-ați prins, stimați colegi de șuetă, că toată această tevatură legată de taxe și măriri de salarii e doar o strategie mincinoasă menită să vă determine alegerea?
PSD vrea anulări de taxe și salarii mai mari. PNL se opune. Au trecut doar patru ani de când aceste două partide (USL se numeau atunci) au promis marea cu sarea, obținând 70% din voturile noastre (mă rog, ale unora dintre noi).

Înainte de a pune ștampila, vă sfătuiesc să citiți cu atenție lista candidaților. Să nu vă surprindă faptul că pozițiile eligibile sunt ocupate de aceiași indivizi ce ne tot „conduc” de vreo două „cincinale”.

În ce mă privește, mi-am pus și eu dopuri în urechi. Ca să nu mai aud, ca Ulisse, „cântecul” sirenelor…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Liviu Dragnea PSD Coada la DNA Amăgire...

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Amăgire…”

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 17 noiembrie 2016, 13:15   [#1]

  Tot ce spui(scrii)tu,Francisc,este adevarat.Deci,util pentru proximii votanti.Ma-ntreb insa:cine poate sa stie care-i deosebirea(ca individ,nou parlamentar)intre cei care au fost(si de care ne-am lamurit,nu?)si cei(tineri sau mai varstnici)nou alesi?!Toti promit,este un adevar arhi dovedit,dar poti fi sigur ca alesul tau(vorbesc la general)va fi mai bun,mai aproape de sufragiile alegatorului?!In fond,ce mare lucru poti sa stii despre cei de pe liste?! Citesti pana…ametesti(!!),si tot nu reusesti sa-i afli valoarea si intentiile de viitor ale celui(individ sau partid)pe care ai pus stampila.Asadar,cred eu,totu-i un risc!Viata,timpul,faptele -vor confirma,sau nu,alegerea facuta!…

 • Severus
  ... a scris la 17 noiembrie 2016, 22:00   [#2]

  Oare ne-am obisnuit cu faptul ca orice vom vota oricum nu va fi bine?
  Speranta moare ultima, nu-i asa?
  Macar eu ma duc si votez contra curentului majoritar.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 19 noiembrie 2016, 10:49   [#3]

  Ai dreptate, Marcele, totul e un risc: dacă nu mă duc la vot, risc să aleagă alții pentru mine, de mă duc, îmi asum riscul de a alege greșit. Fiindcă tot trebuie să risc, prefer a doua variantă.

  Măcar voi dormi împăcat că votul meu nu a putut schimba lumea…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?