Am votat!

votat 2014 Am votat!

Am votat!

Am votat. Am fost şi eu, la fel ca mulţi alţi români din ţară ori din străinătate, să-mi exercit dreptul la vot.

Şi probabil la fel cum au votat mulţi dintre cei din “online” (bloggeri, jurnalişti, etc), am “riscat” şi am votat şi eu cu Monica Macovei. De ce Monica Macovei? Am să vă explic …

În mod cert, Monica Macovei nu este întruchiparea perfecţiunii, însă cel puţin a demonstrat că a făcut ceva pentru binele acestei ţări, prin faptul că a creeat două instituţii anti-corupţie extrem de puternice: DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie) şi ANI (Agenţia Naţională de Integritate). Da, e devarat că DNA-ul a fost creeat din PNA (Parchetul Naţional Anticorupţie), însă meritul Monicăi Macovei este acela de a fi transformat PNA-ul (o instituţie făcută pe vremea lui Adrian Năstase pentru a închide gura occidentului care ne arăta cu degetul pentru corupţia de la vârful politicii româneşti), într-un DNA care a ajuns să fie apreciat de către cei din occident şi chiar luat ca exemplu de către ţările dezvoltate din occident, o instituţie care în sfârşit a reuşit să penetreze vârful politicii româneşti, să lovească în marea corupţie din România. Este pentru prima dată în România, când vedem prim-miniştrii, miniştrii, parlamentari, etc…, cercetaţi şi condamnaţi la închisoare cu executare!!!

monica macovei Am votat!

Da, la fel cum spunea şi domnul Francisc, un cititor ardelean fidel al acestui blog, ştiu că Monica Macovei nu are şanse. Însă trebuie încurajată atât ea, cât şi alţii care vor dori să candideze la preşedenţie ca independenţi şi nu din partea unor partide politice! Am vrut să dau un semnal, că ceea ce contează este OMUL, nu partidul, contează caracterul său şi ceea ce a realizat pentru ţară şi nu promisiunile deşarte!
Iar votul meu pentru Monica Macovei, trebuie să fie pentru clasa politică un semnal că vrem ca DNA-ul şi ANI să-şi continue activitatea la fel ca până acum! Vrem ca politicienii să ştie că, noi, cetăţenii apreciem activitatea celor de la DNA şi ANI, fiind deocamdată singurele instituţii din România care se lupta cu adevărat împotriva corupţiei la nivel înalt!

Am votat la risc. De ce spun asta? Sper ca totuşi românii să nu fie într-atât de idioţi încât să voteze cu 50% +1 pentru plagiator, pentru mincinos. În turul 2, voi merge clar pe varianta Klaus Iohannis, dacă ceea ce spun sondajele se va şi adeveri şi anume faptul că Poantă ăsta … pardon, Ponta şi Klaus Iohannis vor ajunge în turul 2.

directia nationala anticoruptie Am votat!

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , duminică, 2 noiembrie 2014 in categoria Politica. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

11 comentarii la subiectul “Am votat!”

 1. Francisc

  Suntem șase dintr-o sută acei ce ne-am dorit-o pe Macovei în fotoliul de președinte. E un început de speranță. Iohannis e continuarea. Cred cu tărie că românii nu sunt atât de naivi (era să scriu proști) încât să voteze majoritar cu Poantă. Ponta, pardon!… Dar, mai știi? România e țara în care totul e posibil…

 2. Dan

  Eeehh, a trecut spaima, plagiatorul n-a reuşit să obţină 50% +1. Monica Macovei merita această încurajare …

 3. Francisc

  Îți dai seama Dane (iartă-mă că te iau la „per tu”, dar ne cunoaștem deja, nu crezi) ce frumoasă era o finală între Macovei și Iohannis? Oricum, cred că Ponta nu va ajunge președinte, Nu sunt românii chiar atât de proști. Sau sunt?…

 4. Dan

  Nici măcar într-o finală Johannis vs Macovei, Monica Macovei n-ar fi avut şanse pentru simpul motiv că în România contează extrem de mult aparatul de partid, aparat de partid pe care Monica Macovei nu-l are.

  Btw … urât ce s-a întâmplat în diaspora şi anume faptul că românii din străinătate au fost împiedicaţi să voteze, de către aparatul de partid a lui Victor Ponta!

 5. Francisc

  Dincolo de „aparatele” de partid, ce naiba au românii la „mansardă” de votează în masă ca fraierii? Chiar trebuie să fii idiot ca să votezi cu Ponta!… Unde mai pui faptul că ai de ales dintre 14 candidați (bine, între noi fie vorba, niște iluștri anonimi). Dar nu mă mir, devreme ce după o „revoluție” l-am ales pe Iliescu. De-aia zic că în România e posibil orice… Victor Ponta e catastrofa de care ar trebui să ne ferim. Din păcate sunt prea mulți români ce nu reușesc să priceapă această realitate… Românii din diaspora nu au plecat din țară goniți de bine. Să le iei și dreptul la vot, e într-adevăr urât. Foarte urât…

 6. Dan

  Titus Corlățean ar trebui să zboare din funcţie, pentru modul în care a organizat alegerile în străinătate!

 7. JoinT

  Singurul care are sanse impotriva lui Ponta este Johannis. Lasati melancolia la o parte si votati, nu pe cine vreti, pe cine trebuie. Puteti s-o votati pe Udrea sau pe Macovei. Votati degeaba, chiar daca asta este preferinta voastra.
  Din pacate trebuie votat astfel incat sa alegem cel mai mic rau.

 8. ruf

  sunt mai bine de 10 ani de cand am iesit prima data din tara.. bineinteles la munca. eram doar un copil. de atunci cred un lucru… si azi mi s-a confirmat din nou. romanii ca sa inceapa sa gandeasca trebuie sa renunte minim un an de zile la tara asta si sa iasa sa vada si alte tari. cu siguranta dorinta de a vota ar fi fost la fel ca a celor de afara. dar pacat. e mai usor sa stai si sa injuri decat sa iesi si sa votezi. daca nici evenimentele de azi din diaspora (cel putin sa demonstram celor de afara ca respectam ceea ce au facut) nu ii va face pe romani sa iasa sa voteze probabil ca ar fi bine sa imi iau iar bagajul si sa emigrez… trist … f trist. :(

 9. doru

  Ponta, mesaj către Diaspora: Încă nu s-au închis secțiile de vot. Dacă nu se fraudează, se face coadă

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://realitatea....2009_1561094.html

 10. Spanac

  Am văzut mulți tineri care să voteze cu ponta, cea ce e extrem de trist. si nu vorbesc de aia prostiti cu un litru de ulei si un kil de gaina, ci de oameni cu scoala…

 11. JoinT

  Pocahontas a facut alianta!!! Ghiciti cu cine?? Este disperat! A facut cu toti expiratii politic (fosila de Vadim), santajistul DD (asta nu stiu cum naiba a ajuns sa fie votat de cineva), Tariceanu-omul pendula, fara culoare politica si Melescanu-no comment.

  Cu alianta asta suntem ca si scosi din Europa si asta meritam. Tara de idioti. O sa vada si moldovenii si muntenii pe cine au votat dupa ce nu o sa le mai ajunga banii de impozite.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite