Am revenit …

la munca Am revenit ...

Am revenit …

Gata cu binele, cum spune o vorbă românească. Am revenit la muncă şi evident în online, după o săptămână de vacanţă în Grecia. În ciuda micilor neplăceri din concediu şi de pe traseu (pe drumul de întoarcere acasă prin Macedonia şi Serbia), timpul a trecut extrem de repede… parcă nici n-aş fi fost în concediu.

Sejurul a fost de 8 zile, din care 7 în Halkidiki iar prima noapte am rămas la un hotel situat în Grecia imediat lângă graniţa cu Macedonia. Iniţial intenţionam să rămânem o zi în Macedonia după care ne-am răzgândit … şi bine am făcut. Deşi la prima vedere Macedonia pare a fi o ţară frumoasă, am avut neplăcerea să constatăm că nu este deloc aşa. Cum cobori pe pământ macedonian şi dai piept cu realitatea de acolo, constaţi că Macedonia înseamnă jeg, mizerie, atât la propriu cât şi la figurat (mă refer evident la oameni). Primele contacte cu macedonenii m-au făcut să trag concluzia că, sunt cel puţin oameni lipsiţi de caracter. Dar, despre asta am să vă povestesc într-un alt articol …

Drept urmare, sejurul ideal cred că ar fi unul de 10 zile şi nu de 7 zile/7 nopti aşa cum am optat noi în momentul în care am luat biletele de vacanţa de la agenţia de turism din România. Evident, pe lângă cele 7 zile şi 7 nopţi, mai punem la socoteală drumul (cu maşina) …

România a rămas aceeaşi, văd că nu s-a schimbat în scurta perioadă cât am lipsit. Evident că avem şi noi bubele noastre, însă m-am bucurat să constat că în comparaţie cu Serbia şi Macedonia, România este totuşi o ţară europeană. În mare parte, pentru că şi noi avem excepţiile noastre …

Iar ca exemplu, am să vă spun că în momentul în care am ieşit din vama sârbilor şi am intrat în vama de la Stamora-Moraviţa (în apropiere de Timişoara), am avut senzaţia că … intru în Europa. Cu această ocazie, doresc să-i felicit pentru atitudine şi comportament pe cei de la Poliţia de frontieră de la vama Stamora-Moraviţa din România, care ne-au făcut o primire extrem de călduroasă şi civilizată.

vama stamora moravita Am revenit ...

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , marți, 16 septembrie 2014 in categoria Concedii, vacante, D'ale mele. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

5 comentarii la subiectul “Am revenit …”

 1. Zinaida Strinu

  Bine ați revenit !
  Aștept cu interes să povestești mai multe despre sejurul în Grecia, căci se pare că nu ne vom astâmpăra până nu mergem acolo și anul ăsta ! :)

 2. Dan

  Grecia este o ţară frumoasă, iar grecii sunt foarte primitori (cel puţin cu românii se comportă extrem de bine) …

  La frontiera Greciei, poliţistul de frontieră când a văzut doar cartea de identitate românească, nici nu l-a mai interesat cine suntem şi ce facem ne-a făcut doar un semn să mergem mai departe (chiar fără să se mai uite dacă sunt sau nu CI-urile noastre!), iar asta de fiecare dată când intram sau ieşeam din Grecia. Şi ne uitam şi ne tot minunam cum celorlalţi (sârbi, macedoneni, etc) le cereau paşapoarte, tot felul de hârtii/acte, le controlau portbagajul, bagajele, ba chiar şi maşina (interior)!

 3. Spanac

  Când am trecut vama la Bulgaria ne-a văzut un român buletinele. era zi. Când ne-am întors, să fi fost vreo 10 seara, am trecut prin vamă fără să ne mai între nimeni nimic. A deschiș șoferul ușa, a aprins luminile.
  - Turiști?
  - Da!
  - Mergeți.

  La fel și după ce-am trecut podul, același dialog. Dar parcă la fel am făcut și-n 1997 cândm am mers în Ungaria. Pe vremea aia erau pașapoarte. La plecare ne-au controlat și românii și ungurii, iar la venire ne-au dat bună ziua și drum bun.

 4. Dan

  Uite, acestea fac parte din situaţiile în care realizezi că … e bine să fii membru al UE.

 5. Lica

  Grecia, soare, viata buna :)

  @Spanac, depinde. Eu cand am venit din Grecia, la vama la Ruse nu doar ca ne-au oprit, ne-au despachetat bagajele si ne-au luat la verificat marunt tare.

  Depinde si de noroc, si de toanele lor si de…

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !



Anunturi Gratuite