Am ales…

LIVIU DRAGNEA Am ales...

The choice of Romanian people, end of story…

Mi-aș fi dorit nespus să vă spun o poveste frumoasă. Cu zâne, Feți-Frumoși și Ilene-Cosânzene. Sau o măcar o snoavă cu Păcală. Dar azi nu am la îndemână decât niște „povestiri istorice”. Vă rog să citiți aceste rânduri doar atunci când v-ați hotărât să mergeți la culcare…

Pe vremea când Împăratul Roșu stăpânea o jumătate din împărăția Europei (cealaltă jumătate era supusă „dușmanului de clasă”), undeva într-un colț al împărăției se năștea Liviu Dragnea. Nici cele mai optimiste ursitoare nu puteau hotărâ atunci destinul micuțului Liviu.

Dar știți cu toții cum sunt vremurile: schimbătoare. Împăratul e și el muritor. Nu, n-a murit de moarte bună, ci cu spatele la zid și mâinile legate. Și nu într-o zi obișnuită, ci chiar în sfânta zi de Crăciun. Unii dintre supușii lui strigau atunci din toți rărunchii pe străzi „jos cu dictatorul” (de lozinca „jos comunismul” nu mai amintesc) sperând că la „ALIMENTARA” din colțul străzii ar putea cumpăra și altceva în afară de „adidașii” expuși în galantare (pe cei care nu înțeleg sensul unor cuvinte ca „alimentara” sau „adidași” îi rog să caute un dicționar de arhaisme).

Dar m-am luat cu vorba și am uitat să povestesc mai departe…

Așadar, Liviu cel mic se făcu mare, crescând într-o zi câți alții în șapte. Nu a supt nici laptele de la țâța socialistă și nici nu s-a hrănit cu „jăratecul” capitalist. A fost doar un „băiat deștept” încă de mic. Nu știu cum se face că a învățat din fragedă pruncie că adevărul și cinstea nu i se potrivesc. Doar fraierii mai știu ce e ăla adevăr…

N-ați adormit încă? Bine, continui să povestesc…

Făt-Frumos-ul ăsta cu stea în frunte făcu ce făcu și câștigă (cu accentul pe ă) alegerile. Nu vă panicați, le-a câștigat nu pentru că e un Mesia al neamului, ci pentru că majorității supușilor le e lene să-și scoată mintea din buzunar. E mai comod să fii spectatorul unei reprezentații precum „Frumoasa adormită”.

Și uite-așa am schimbat cu mâna noastră pe împăratul Roș´ cu progeniturile lui. Iliescu a fost doar intermediarul.

Ș´-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa… În sfârșit, ați adormit. Somn ușor și vise plăcute…

End of story…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , miercuri, 14 decembrie 2016 in categoria Guest Post, Politica, Vocea poporului. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

9 comentarii la subiectul “Am ales…”

 1. ciubotaru marc

  Francisc, ,,povestea”ta este interesanta si atragator scrisa(zic,eu,,,specialistul”!).Totu-i asa cum ai scris.Sa stii insa ca ,,marea victorie”a PSD-ului e ….tare mica!De ce?Un calcul elementar iti va demonstra ca din totalul populatiei Romaniei,doar cca 16%au votat acest ,,unic”(SE VREA!)partid!Deci ,un numar mic,tare mic de cetateni!Restul sunt votantii celorlalte partide si…grosul celor care nu s-au prezentat la vot(intre care si… subsemnatul!).Vrem nu vrem,asta-i realitatea!…

 2. Francisc întâiul

  În victoria asta „tare mică” a PSD-ului ai și tu un merit, Marcele. Înțeleg că ai o vârstă și nu mai ești interesat de vot, dar nu ar trebui să uiți un singur lucru: poți avea pretenții doar dacă te implici.

  Ascunzându-te în spatele scuzei că „n-ai pe cine să alegi” ai refuzat să fii un cetățean. E dreptul tău firesc, dar realitatea e cu totul alta. Lumea în care trăim se bazează doar pe cei ce-și exprimă o părere. Cei care tac nu contează.

  Tăcerea e de aur doar pentru „tăcuți”. Ei n-au decât să asculte sau, eventual, să scrie și să comenteze între ei. N-ai băgat de seamă că trăim într-o lume în care „gura mare” bate bunul simț?

  Stai să vezi ce iese din „negocierile politice” care urmează… Trăiască guvernul! (mi-aduc și-acum aminte de vorbele rostite de un cetățean anonim după „revoluție”: tovarăși, să sprijinim guvernul care va fi!)…

 3. ciubotaru marc

  Iata-ma in ipostaza…apatridului!Asa glasuieste ,,sentinta”ta,Francisc!!Deci,dupa spusele tale,sententioase si cu evidenta tenta de hartag(gresesc?),eu si cei peste 60%dintre connationali,care nu ne-am prezentat la vot,nu mai suntem cetateni ai Romaniei!!Suntem oare etihetati si drept…,,dusmani ai poporului”?!Curios!Foarte curios si ,in egala masura stupid,daca avem in vedre faptul,arhiunoscut, ca fiecare individ,inclusiv absenteistii,de care mai tot timpul amintesti,au elementarul drept sa-si aleaga liberi optiunea si calea de urmat!Dar parerile si chiar convingerile tale,mai tot timpul acuzatoare,merg pana acolo incat ,spui de aceasta data,in comentariul de mai sus,ca,,cei care tac,nu conteaza”?!Nu contam ,la ce?!Doresti oare sa iesi in evdenta ca mare si infocat luptator,vesnic nemultumit si gata oricand de acuze,total ne justificate si fara nici o motivatie mai serioasa?!De ce .Francisc,aceasta ,,lupta”inutila,ba chiar indecenta,mai ales cu un amic,coleg de blog,si infocat adept al camaraderiei sincera,deschisa si loiala?!Sincertatea mea,nu odata marturista,vad ca este mereu un subiect de comentarii si asertiuni total eronate,razbionice!!Hai,draga Francisc,sa le abandonam si,impreuna cu ceilalti colegi,sa sacriem sau sa citim si lucruri mai placute,chiar daca unele,cateodata,nu ne satisfac.In ce ma priveste,ma bazez, in continuare, pe maturitatea si intelepciunea ta!

  :-w :-w

 4. Francisc întâiul

  Nu m-ai înțeles, Marcele! Nu am emis vreo sentință. Am spus (sau, mă rog, am vrut să spun) doar că cetățenii își apără întotdeauna cetatea. Îmi cer scuze dacă ți-am jignit orgoliul și te rog să mă ierți că afirm încă o dată că cei care își ascund capul în nisip (în virtutea dreptului la neimplicare) nu pot fi auziți în hărmălaia celorlalți.

  De ce ai pretenția să fii ascultat dacă nu ți-ai spus cuvântul? Crede-mă când îți spun că muții nu pot fi auziți de surzi. Te las să stabilești taberele…

  Nu mă cred deloc un războinic nemulțumit, ci doar un arcaș pe meterezele cetății. Faptul că săgețile mele nu prea nimeresc ținta e dovada clară că nu merit să o apăr.

  Mă predau fără condiții…

 5. Francisc întâiul

  P.S.: Nu credeam că o poveste de adormit copiii poate deveni motiv de trezire pentru pensionari. Vă rog să mă iertați…

 6. ciubotaru marc

  Desi eram ferm hotarat sa pun DEFINITIV capat acestui subiect(penibil ,la un moment dat),se cuvine sa fac si precizarea ca,de cand ma stiu,n-am fost si nici nu sunt menit sa fac plitica.Nu-mi place,o detest.Las pe altii s-o faca!Doar se cunoaste :la politica si la fotbal,toata lumea se pricepe!Putini sunt insa cei care o fac bine!Asa ca,prietene Francisc,nu varsta(pe care mai de fiecare data o tot invoci!)a fost si determinantul !!Pensionar sau june prim,inima-i aceeasi.Si sufletul,la fel!
  Aaa,eram sa uit!Mi-ai cerut sa te iert?!Ce pot sa zic?!Doar atat;Dumnezeu sa te ierte!…
  :-?

 7. Francisc întâiul

  Și eu detest politica, Marcele. Dar mă lovesc de ea în fiecare zi a existenței. Și nu e un subiect penibil, ci unul determinant.

  Viața mea depinde, fără să vreau asta, de „alianțele” pe care le fac cei pe care îi votez. Poate că nu-ți dai seama, dar și tu (prin neimplicare) îmi influențezi destinul.

  Dumnezeu să mă ierte, că altcineva nu mă poate ierta…

 8. ciubotaru marc

  Fa-o Francisc,dar tine minte ce-ti spun:o faci in gol!Te zbati in zadar!Fara a fi fatalist,totu-i aranjat si programat sa iasa asa cum CINEVA a stabilit si stabileste de fiecare data! De iertat,eu te-am iertata de mult.Doar suntem oameni,nu?!

 9. Francisc întâiul

  N-am prea priceput ce trebuie să fac în gol și în zadar, Marcele, dar o fac. Dovada o constituie aceste rânduri. Beau încă o bere, „fac” un șah cu prietenii mei virtuali și îți răspund la comentarii. Nu trebuie să mă ierți pentru asta…

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite