Always on top

always on top Always on top

Always on top

Nu de puţine ori, atunci când utilizaţi anumite programe de calculator, aveţi nevoie probabil de anumite “ferestre” care să fie afişate permanent. De exemplu, aveţi informaţii notate într-un fişier text, deschideţi un anumit program şi doriţi să copiaţi informaţiile din fişierul text, însă doar anumite informaţii … Pentru a putea utiliza un program sau o fereastră cu un browser deschis pe tot ecranul şi în acelaşi timp să aveţi deschis un fişier text ori un alt program într-o fereastră mai mică dar care să fie afişată “peste” fereastra mare din background, aveţi nevoie de o funcţie care se numeşte “Always on top“.

Anumite programe au funcţia “Always on top” inclusă în meniu şi poate fi uşor accesată, din păcate însă foarte multe dintre programe nu au o astfel de funcţie inclusă în meniu astfel încât să fie uşor şi rapid de accesat.
Ei bine, pentru a utiliza funcţia “Always on top” pentru orice fereastră pe care o deschideţi pe calculatorul vostru, am să vă pun la dispoziţie un program care se numeşte cum altfel decât … Always on top.
Programul poate fi descărcat de aici: download Always on top
Parola pentru dezarhivare, este: dan-blog.ro

Programul este gratuit şi nici măcar nu trebuie instalat. Dezarhivaţi doar fişierul executabil din arhiva pe care o descărcaţi, salvaţi fişierul extras undeva pe calculatorul vostru şi deschideţi progrămelul “Always on top” cu dublu-click. Odată pornit progrămelul, o să vedeti o iconiţă în bara de jos a sistemului de operare, în partea dreaptă. De acolo puteţi activa sau dezactiva progrămelul …

Odată activat programul “Always on top“, deschideţi orice fereastră doriţi (indiferent că este vorba de un anumit program software, o pagină web deschisă cu browserul vostru, un fişier text, o poză, etc…), selectaţi cu mouseul fereastra care doriţi să fie afişată în permanenţă şi apăsaţi combinaţia de taste: Ctrl + SPACE. Dacă doriţi dezactivarea afişării permanente, este foarte simplu: ori minimizaţi pur şi simplu fereastra, ori selectaţi fereastra şi apăsaţi din nou combinaţia de taste “Ctrl + SPACE”.

Mai jos, aveţi şi un tutorial (demo) despre cum utilizaţi acest program:

Categorie articol [ Software, Tutoriale video ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Always on top”

 • lee
  ... a scris la 21 iunie 2013, 18:05   [#1]

  Inca un articol de la care pot fura. Am invatat multe de pe acest blog. GG :peace:

 • ... a scris la 23 iunie 2013, 1:02   [#2]

  Asta-i singurul lucru care lipseste de pe Mac.

  Dar nu e o optiune chiar din windows, cu always on top? Parca raspundea la ctrl+T sau ceva de genul?

 • Alin
  ... a scris la 23 iunie 2013, 9:47   [#3]

  Am incercat eu cu Ctrl + T pe Windows si nu merge. Aplicatia asta e beton! Multumim Dane pentru aplicatie! Foarte tare blogul asta :D

 • ... a scris la 1 iulie 2013, 19:03   [#4]

  Am incercat optiunea insa nu prea a dat randament, in sensul ca nu sunt obisnuit cu asa ceva :D

 • donalb2
  ... a scris la 12 martie 2014, 0:14   [#5]

  Foarte util.
  Merci.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?