Alternative pentru legea anti-fumat

Mai în glumă, mai în serios, astfel de “sisteme de colectare” a fumului de țigară ar fi putut fi aplicate cu succes în restaurante sau cafenele, permițând astfel ca fumătorii și nefumătorii să stea în aceeași încăpere. Oricât de “neserioasă” pare această variantă și în pofida faptului că pare o soluție extrem de amuzantă, cred că ar fi reușit să rezolve în mare parte problema fumului de țigară din restaurante și cafenele.

legea antifumat bar restaurant fumatori sistem pentru fumat Alternative pentru legea anti fumat

Nu discutăm aici despre investiție/costuri … Sunt convins că patronii de restaurante și cafenele ar fi preferat un astfel de sistem și totuși să aibă clienți, în locul unor cafenele goale …

Ar mai fi existat și alte variante, cum spuneam și într-un comentariu anterior, dintr-un alt articol: obligativitatea amenajării unor spații speciale pentru fumători, ventilate corespunzător și cu anumite limitări din partea legii, ca de exemplu: spațiul destinat fumătorilor să nu depășească 50% din spațiul total destinat clienților.

Personal am asistat la montarea unor sisteme de ventilație industrială, într-un restaurant. Dacă un sistem de ventilație este foarte bine pus la punct, credeți-mă că nu vezi nici urmă de fum! În restaurantul de care vă spun, am văzut peste 400 de persoane adunate în același loc și din care cel puțin jumătate erau fumători. Nici urmă de fum sau de miros de țigară! Asta poate face un sistem de ventilație profesional!

ventilatie industriala Alternative pentru legea anti fumat

Toate acestea vi le spun din postura de … nefumător!

Concluzia? Suntem cetățeni europeni și avem drepturi!

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 24 martie 2016 in categoria Alte subiecte, Comert. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

13 comentarii la subiectul “Alternative pentru legea anti-fumat”

 1. Francisc întâiul

  De acord, Dane, avem drepturi dar cine ni le recunoaște? Putem să spunem ce credem fără riscul de a fi înțeleși. Cuvintele noastre sunt lătrat de câine la lună. Lătrați, fraților, lătrați…

 2. Dan

  Eram ironic :)

 3. Francisc întâiul

  Ironia nu e o scuză, chit că e acceptabilă. Atâta vreme cât suntem capabili de ironii e încă bine. Dacă ne pierdem și simțul umorului atunci nu mai e nimic de sperat.

 4. Dan

  Eram ironic la fraza aceasta din articol: “Suntem cetățeni europeni și avem drepturi” …

 5. 1qlee

  uite inca o alternativa:

 6. Severus

  In strainatate in unele tari nu ai voie nici cu tigara electronica, se poate ajunge si la noi la fel. Doar trebuie sa ne aliniem cu Europa, in afara de salarii.

 7. Francisc întâiul

  Amară dreptate ai, domnule Severus. Ne „aliniem” cu Europa și nu mai ținem cont că salariile noastre sunt mai mici decât bacșișul unui „cărător” de valize într-o gară din Paris. Europa merge mai departe, vorba unui film românesc (mă rog, nu Europa, ci Angela). Mergem și noi alături de ea, aceasta-i întrebarea? Mi-e teamă de răspuns…

 8. Francisc întâiul

  Dar îndrăznesc să-l dau: România a devenit hamalul (nu mă întrebați de ce) mahărilor zilei. Oricine are o valiză de cărat apelează la țara noastră. Suntem exemplul perfect de valet ce cară conștiincios valizele celorlalți și se mândrește cu „munca” lui. Nu zic că munca de valet nu e onorabilă. Mi se pare doar că a fi slugă nu e un motiv de mândrie.

 9. Dan

  @Francisc, cum era zicala aceea? … “Și sărac și cu pretenții…“. Iar până la urmă, este mult mai onorabil să fii valet decât hoț.

 10. Severus

  Uite la tv ce pedepse se dau la noi, daca furi milioanele de euro, si ma refer la cei din dosarul Microsoft, cu 1-3 ani.
  Iar unu care fura salam din supermarchet, cred ca la fel ia pana la 3 ani.
  Le confisca 3-4 milioane/pers. , dar tot le ramane .
  Nu sunt de acord cu asa pedepse mici.

 11. Flavius Tech

  Eu am fumat cam 15 ani, pana acum 2-3 ani cand m-am digitalizat si la acest viciu. Am trecut de la “tigarile analoge” la cele “digitale” :) .
  Vapez de 2-3 ani fara vreun efect advers. Partea rea e ca sunt cam greu de carat. Si putin comice la capitolul look.
  Despre lege, eu zic ca e bine-venita atat timp cat se creeaza conditii minime si pentru fumatori. De ce e discriminare doar daca esti nefumator si sta un fumator langa tine? De ce sa nu fie discriminare si invers.
  Fiecare avem vicii. Fiecare viciu afecteaza negativ o persoana direct sau indirect, pana la urma asta e si definitia viciu.
  Hai sa nu vorbim de poluarea produsa de masini, care in orasele mari afecteaza mult mai rau decat fumul inhalat indirect.
  Ce facem? Dam o lege sa interzicem masinile in oras?

 12. Francisc întâiul

  Mă prind mai greu de poantă, Dane. Durerea mea e că în sărăcia noastră nu mai avem timp de emis pretenții. Votăm cu ambele mâini pe aceiași tovarăși și ne plângem că faptele lor ne determină destinele. Ne merităm cu prisosință soarta…

 13. Francisc întâiul

  Iartă-mă că te-am băgat în oala colectivă. Ce mai e de spus atunci când mulțimea crede că Victor Viorel Ponta e intelectual?… Dreptul la tăcere e garantat. Orice spunem poate fi folosit împotriva noastră. Ciocu’ mic băieți, că aici nu se fumează păreri ca ale mele…

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite