Alegerile, bată-le vina…

donald trump Alegerile, bată le vina...

Statele Unite au ales. Urmează România…

Nu sunt atât de „specialist” ca cei ce își dă cu părerea pe diverse canale media despre alegerea americanilor. Constat doar că Trump a câștigat întrecerea. Orice comentariu e de prisos, chit că rezultatul acestui vot va influența și soarta românilor.

Îi las pe yankei cu opțiunea lor și mă leg de alegerea pe care o avem de făcut peste o lună. Oferta electorală e mai bogată ca niciodată până acum. Pe taraba din piața politică își expun „marfa” producătorii cu „experiență ” (PSD, PNL, UDMR), începătorii în cultura politicii (USR, M10 sau Alianța Noastră), partidele de buzunar precum PMP, clonele ca ALDE sau PRU, vreo 17 reprezentanți ai minorităților și câțiva „independenți”.

Mulți spun că e bine să alegem între PSD și PNL. Eu zic că o astfel de alegere e o greșeală majoră pentru că aceste două partide sunt mână în mână. Singurul lor scop e perpetuarea la putere a unor mincinoși ce își doresc imunitate în fața legii. Dacă-și doreau să-i reprezinte pe cetățeni, nu puneau pe locurile eligibile de pe listele electorale aceiași indivizi ce ne otrăvesc destinele de zeci de ani.

Electoratul României are de ales (pentru a câta oară) între muncă și lenevie. Între calea prosperității și mâna întinsă la cerșit. Între adevăr și minciună…

„Pretendenții” votului nostru se jură că n-au mâncat usturoi și promit fără sughițuri că doar ei sunt varianta potrivită. Se acuză unii pe alții de eșecurile ultimului sfert de veac, uitând că ei sunt autorii prezentului mincinos în care trăim.

Eu votez USR, nu pentru că m-au convins de competența lor, ci fiindcă am dreptul să aleg altceva. E dreptul meu să sper că nu voi fi înșelat încă o dată…

Prefer să fiu tras pe sfoară de niște începători, în loc să accept cu seninătate minciuna unor „veterani” ai „politicii” autohtone. Sau altfel spus, dacă vrem schimbare, haideți să o „alegem”…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Nicusor Dan USB USR Alegerile, bată le vina...

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

11 comentarii la “Alegerile, bată-le vina…”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 10 noiembrie 2016, 2:08   [#1]

  Fiecare alege ce vrea, nimeni nu e de condamnat. Libertatea alegerii e sfântă. Chestia e că alegem mereu greșit și ne revoltăm față de novici. Că, nu-i așa, ce mai vor și ăștia într-o lume politică dominată de politicieni ca Dragnea, Gorghiu sau Tăriceanu?

 • ... a scris la 10 noiembrie 2016, 9:08   [#2]

  Hîc, da’ io cu cine votez ?
  Păi hai să vedem cetăţene cu cine trebuie să votezi. Stai binişor şi o să-ţi băgăm noi în tărtăcuţă tot ce trabuie la matale ca să ştii ca să poci şi tu pricepe ce se întîmplă şi cu votarea aiasta. Pentru că ai văz’t şi mătăluţă che dacă nu dai cu băţu acolo unde trabuie, şi păhărelu e tot mai mic. Ş’atunci unde este satisfacţiunea ta ? Dacă vreeai să te simţi bine, uite, facem o probă, aşa pe uscate, să vedem cum trabuie să aplici dorinţa care trebe, şi apoi noi te-om ferici cu cîte păhărele binevoieşte domnia ta să le numere. Nu-i aşa ?
  Hîc, da’ io cu cine votez ?
  Păi domnilor, domnişoarelor şi doamnelor, am onoarea să vă prezint cele mai mari năzbîtii care le-ar putea face partidu al cărui reprezentant sînt, şi pentru care iacă-tă-mă, vin acum şi aici în prima linie a frontului să explicitez cele mai adînci sentimente nobile de pace şi de pretenie. Aveţi ocaziunea să va alegeţi viitorul, viitorul viitorului şi de asemenea viitorul viitoarelor viitoruri posibile din viitor, importanţa fiind de nivel astronomic şi celestu. Consider că am fo destul de clar şi vă stau la dispoziţiune cu răspunsuri la întrebările pe care vi le-am pregătit deja. Pentru economie de timp, restu întrebărilor vor fi ignorate…
  Hîc, da’ io cu cine votez ?
  Oricît aş suci şi ră-suci situaţia şi oricît mi-aş stoarce creeri, nu poci să pricep da’ numa nu poci să pricep cum se poate ajunge într-o situaţie cvasi-absurdă pentru ieşirea din criza asta năclăioasă, urît mirositoare ca o mlaştină plină de respiraţii sulfuroase. Situaţiunea este complicată suplimentar de prezenţa curenţilor turbionări ce perturbă suprafaţă imaculată a percepţiei, astfel că mozaicul rezultat poate fi interpretată doar multi-dimensional… (aici vocea se stinge încet încet, nu ştiu din ce cauză).
  Hîc, da’ io cu cine votez ?
  Hâââ ? Cu cine ?! …io cu cine votez ???

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 10 noiembrie 2016, 14:27   [#3]

  E triaba lu´ matale cu șine votădzi, nea Sorine, da´ io am dzâs (hâc) mai sus că alieg USR. Nu mă-ntrieba dă șie, că aiasta-i triaba me. Hâc, hâc și iară hâc…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 10 noiembrie 2016, 17:47   [#4]

  Bine ca ai revenit, Francisc! Eram obisnuit sa te vad mereu, acolo,in fruntea topului de comentatori! Acum, reintalnindu-te (virtual vorbind), inseamna ca totu-i ok! OK-i si cele scrise in articol (cu o tematica ce o consider, ceva mai dificila), cu care insa, sunt de acord. In intregime! Cam pe o tema asemanatoare, voi scrie si eu ceva. De fapt,hai, sa recunoastem, noi scriem si, cred, tot noi… citim! Ce sa facem? Asta-i!… :dancing:

 • ... a scris la 10 noiembrie 2016, 18:13   [#5]

  Ba, de citit -- citesc mulți, doar că nu comentează. Iar asta-i altă poveste…
  Pe cei mai mulți îi suspectez de lene și comoditate. Alții, poate pur și simplu nu au păreri(!?) și se mulțumesc să citească părerile altora. Iar pe alții, nu-i scoți din amorțeală cu orice subiect, ci poate doar cu acelea care-i deranjează cel mai mult… Ar mai fi și ăia care nu se pot exprima în scris … (!?), dar totuși, mai citesc câte ceva?

  Și, de ce fac afirmațiile acestea: m-am întâlnit destul de des cu persoane care, mi-au spus că au citit aia și aia -- pe acest blog -- și că, da, e adevărat ce s-a scris, că sunt de acord cu cele scrise. Inclusiv au remarcat faptul că (și mi-au spus asta) mai scriu și alții pe acest blog și cine sunt autorii(?), la care le-am răspuns -- din cât am știu și eu -- despre cei care scriu frecvent pe acest blog.
  Ei bine, respectivele persoane nu au scris ABSOLUT NICIODATĂ vreun comentariu pe acest blog! Cei mai mulți dintre aceștia trăiesc în România, însă, de asemenea, cunosc personal cititori (români) -- din Germania, Italia, Franța, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Australia și SUA -- care citesc aproape zilnic acest blog, însă în ani de zile nu au lăsat nici un comentariu pe aici … ori, poate 1 sau 2 comentarii, maxim.

  NOTĂ: -- În 04 noiembrie, a căzut scriptul de monitorizare, de aceea afișează 0 (zero) și strică și media …

  P.S: -- Dacă aș afișa numărul de vizualizări pe fiecare subiect, ați fi de cu totul altă părere. Nu o fac, pentru a mă proteja (cât de cât) de cei care fură articolele -- sunt pățit deja și am dus o luptă aprigă cu cei care furau articolele de pe acest blog (copiate 1 la 1 !!!). Iar dacă văd un articol cu vizualizări multe, automat mă trezesc că au copiat articolul pe alte câteva zeci de site-uri/bloguri (așa cum s-a întâmplat în trecut).

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 10 noiembrie 2016, 19:02   [#6]

  Mi-am permis o mică pauză, Marc. De fapt, una mai mare. Încerc să-mi văd de bere până trec alegerile, ca să nu fiu acuzat de manipulare. Trec ele și alegerile astea. Nu-mi fac iluzii că votul meu (pentru USR, gata, m-am hotărât!) poate schimba ceva în țara noastră, dar sper…

  Să nu crezi cumva că-mi etalez „talentul” pe acest blog pentru a fi în top-ul comentatorilor. Mi-am găsit (în sfârșit) un loc unde îmi pot spune părerea fără să mă deranjeze faptul că unii nu sunt de acord. Îmi cer scuze că părerile mele deranjează de cele mai multe ori, îi mulțumesc lui Dan pentru găzduire și ție îți mulțumesc pentru aprecieri.

 • DanDeMed
  ... a scris la 10 noiembrie 2016, 19:12   [#7]

  Asa este Dan, si eu sunt unul dintre cei care doar citesc si nu comenteaza (cu exceptie acum). Zilnic ma uit pe acest blog… dar, stiinta mea… este clape ro. (deci atat, clape si punct). Apreciez munca celor care se ostenesc sa mai scrie cate ceva.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 10 noiembrie 2016, 19:19   [#8]

  Îndrăznesc să-ți fac o propunere, Dane: oferă-le cititorilor acestui blog șansa de a aprecia sau nu comentariile la articole.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 10 noiembrie 2016, 19:41   [#9]

  Mi-am permis o mică pauză, Marcele. Nu „comentez” pe-aici în scopul de a fi în top, ci pentru că simt nevoia de a spune ce am de spus. Știu că de multe ori scriu cuvinte de neînțeles pentru unii dar consider că e bine să-mi spun părerea.

  Faptul că noi scriem și tot noi citim nu e de condamnat. Mai citesc și alții, crede-mă. Și e important acest lucru…

 • DanDeMed
  ... a scris la 10 noiembrie 2016, 20:42   [#10]

  Apreciez munca celor care se ostenesc sa mai scrie cate ceva.

 • Severus
  ... a scris la 11 noiembrie 2016, 15:02   [#11]

  Astept cu interes sa vad daca TRUMP “le rupe capul“ la americani :) iar la cat de arogant, grandoman si cu nasul in elicopter este acest om (am enumerat doar 5% din defectele ratoiului Donald) , nu prea vad cum l-ar interesa soarta altora si in special soarta oamenilor din SUA.

  Cat despre tara noastra frumoasa Romania, nu vreau oameni ultra de genul Trump, Vadim(o.i.p.), Ponta, Tariceanu, Dragnea si altii care sa ne minta frumos cu salarii marite si alte momeli pentru fraierii care pun botul. Vreau niste persoane cu idei sustenabile, poate chiar acest Nicusor Dan, pe care trebuie sa-l urmaresc sa vad ce poate din punct de vedere politic.

  Avem nevoie de niste politicieni potenti si morali, care sa nu ne fure tara , foarte priceputi care sa ridice nivelul de trai al romanilor.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?