Alegeri şi…alegeţi!

12650834 1217828428246358 7653321272541428357 n Alegeri şi...alegeţi!

Pe zi ce trece asteptatele (si controversatele) alegeri locale se apropie tot mai mult. Dupa cum cred ca se stie, Guvernul a stabilit deja totul, pana si regulile speciale de protectie sanitara pentru ca pe 27 septembrie alegatorii sa fie protejati de orice pericol de infectare. Dar, cum lesne se obseva (si nu de ieri, de azi), haosul si coruptia s-au generalizat.

Virusul ucigas, cum i se tot spune, își face tot mai mult treaba îmbolnăvind zeci de mii de oameni iar numărul celor afectați zice-se ca va spori. Pandemia, de care zau, nu stiu cand vom scapa (?!), a cuprins acum și viața politică grav afectată de corupție, minciună, furturi, trădări și impostură.

Grupurile de interese, numite politice, au început din nou să se frământe, asa cum fac mereu de peste trei decenii, la fiecare patru ani. Spontan, au apărut echipate fie-n galben, roșu sau alb, fie-n portocaliu sau cu alte culori. Dar culoarea este importantă doar pentru alegătorul naiv, simplu si credul, usor de manevrat (pacalit) pentru care nu contează individul care poartă tricoul, ci culoarea lui. Exact ca în sport, domeniu tot mai mult afectat de fel de fel de “virusi”, carora nu li s-a gasit inca leacul! Galbenii-s pe val, mulți aleși roșii s-au transferat, ca-n fotbal, la aceștia (adica, la galbeni), iar roșii veritabili (”prietenii” lui Dragnea), rămași fără sprijin, au evadat la… galbeni!

Ei, ce ziceti? Mari miscari de “trupe” flamade de putere si capatuiala, dar nocive pentru tara. Nu, dragilor, nu căutați moralitate și educație la acesti cameleoni, pentru ca dupa 27 septembrie nu o să-i mai vedeți. Unii, cei mai norocosi, vor rontai in viitorii patru ani, ciolanul pe care tot noi, alegatorii, i l-am oferit, fie din interes, fie din totala necunoastere a vietii social-politice! Ce vor face, cum isi vor onora promisiunile (cititi: vorbe goale) facute in programele-tip prezentate electoratului? Exact precum predecesorii lor. Adica, NIMIC! Nu omit insa sa spuna ca, vezi Doamne, “ne-am propus si ne-am sacrificat pentru oameni, pentru binele societatii”! “Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a transforma această prioritate într-o realitate”…

Poti oare sa-i crezi?!! Cu ce ne vom alege noi? Probabil, doar cu gaura de la covrig! A nu se cofunda cu… Covid! Insa in pandemia asta, o dată cu transferul vieții noastre din offline în online, s-au intensificat și atacurile în această direcție. Asa ca utilizăm si vom utiliza din ce în ce mai multe servicii online, ne conectăm si ne vom conecta cu prietenii, ne distrăm sau ne plangem online, consumăm conținut și ne împărtășim gândurile pe net.

Doar vom avea timp berechet: inca patru ani! Vorba regretatului C. Tanase: si cu asta, ce-am facut?! Va spun tot eu; absolut nimic!…


Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Alegeri şi…alegeţi!”

 • marc
  ... a scris la 21 septembrie 2020, 7:00   [#1]

  Unde ai dispărut,prietene Francisc?!S-a întâmplat ceva?…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 septembrie 2020, 8:58   [#2]

  N-am dispărut nicăieri, prietene Marc. Am fost doar o țâră cam ocupat cu un eveniment fericit petrecut în familie: căsătoria fiicei mele.

  O să-ți povestesc altădată ce și cum. M-am întors azi noapte din Cehia și am de făcut o grămadă de treburi…

 • marc
  ... a scris la 22 septembrie 2020, 9:52   [#3]

  Ma bucur,Francisc!Tinerilor,casa de piatra,iar tu,…batraelule esti asteptat pe ,,baricada”!

 • marc
  ... a scris la 22 septembrie 2020, 13:04   [#4]

  Sa fii bine venit,bunul nostru coleg de blog!Tinerilor insuratei-casa de piatra,iar tu…..batranelule esti asteptat sa revii pe ,,baricada”,mai ales ca se apropie si alegerile!…..

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 septembrie 2020, 15:33   [#5]

  Gata cu treaba. Hai să vedem ce e și cu votul local.

  Oricât de prezenți am fi pe „„baricadă”, să nu crezi cumva că alegerile astea vor aduce un „suflu” nou în politica autohtonă, Marc, atâta vreme cât „marile partide” găsesc că e normal să-și schimbe periodic între ei „catindații”.

  Vom avea și în continuare (pentru încă 4 ani) primari „de meserie”, interesați doar de scaunele în care își așează „nobilele” lor funduri (că de, meseria e brățară de aur!). Sper din tot sufletul să nu am dreptate…

  Duminica viitoare voi pune și eu ștampila pe buletinul de vot. Cu masca pe gură și mâinile spălate. Chestia „faină” în toată „democrația” asta e că am de ales dintre aceleași nume tipărite pe liste în urmă cu vreo două decenii.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 septembrie 2020, 21:04   [#6]

  Eu nu „ies” la vot, ci aleg pur și simplu. Orice justificare a alegerii e de prisos.

  Aleg pentru că am dreptul să o fac…

  Faptul că alții aleg altceva mă deranjează, dar nu le pot impune gândirea mea. Majoritatea hotărăște. E bine să avem salarii babane și pensii speciale că așa e „democratic”, zău! Slujbașii statului merită din plin recunoștința noastră!

  Ce să mai zic? Noi îi alegem și ei se prefac că-și văd de treabă, că mor de grija nației. Noi ăștia, alegătorii, rămânem cu dreptul alegerii…

  Cine oare e vinovat că nu am învățat încă să alegem?

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?