Alegerea ne aparține

stampila vot alegeri Alegerea ne aparține

M-am abținut o vreme de la comentarii, Dane, dar când văd cum impostura se lăfăie pe lângă noi îmi dau drumul la gură. În loc să înghit minciuni, prefer să beau vreo două perechi de beri și să-ți trimit spre publicare aiurelile mele…

Alegeri locale 2016

Mă uit cu invidie la concetățenii din alte localități și mă-ntreb de ce nu am și eu „norocul” de a-mi putea alege reprezentantul dintr-o listă mai largă. La mine în comună nu se prea înghesuie la votul meu mulți candidați, ci doar doi: unul e primarul pe care îl detest de vreo trei mandate, celălalt e un anonim ce și-a depus candidatura doar pentru a alerga ca iepurele printre morcovi. Altfel spus, alege frate dacă ai de unde…

Să fi trăit și eu în București era altă mâncare de pește. Candidați cu duiumul, neică. Ai de unde alege și cu ochii închiși. Pui mâna pe ștampilă și o trântești pe buletinul de vot fără teama că ți se termină tușul. Nu mai contează că sondajele a tot felul de „institute” o dau câștigătoare pe doamna Firea-Pandele, fir(ea)-ar pandaliile să-ți fie. Marele partid PSD e în toate cele ce sunt…

Durerea mea (nevindecabilă) e că aceste alegeri locale se vor desfășura într-un singur tur, după chipul și asemănarea celor din capul mesei. Cu alte cuvinte spus, nu ne rămâne decât să mârăim pe lângă os și să ne-nghesuim la gudurat ca niște căței bine crescuți.

Să nu mă înțelegeți greșit, dar două runde de alegeri îți oferă șansa de a refuza osul aruncat în scârbă de boierii zilei. Vinovați fără de vină acceptăm realitatea, mergând fain-frumos la vot și înghițind pe nerăsuflate toate minciunile cu care ne hrănesc toți neaveniții ce se cred reprezentativi. Ca să fiu credibil, dau și câteva nume: Ponta, Dragnea, primarul care este (ăla cu goagăl), Mazăre, doctorul „nu suntem toți neam de hoți și derbedei” și mulți alții. Nu zic că Blaga sau Gorghiu sunt mai breji…

Vă mai amintiți de Frontul Salvării Naționale? Ăla de și-a schimbat culoarea mai repede decât cameleonul? Se pare că nu…

O mie de oameni dintr-un sat rătăcit prin munții Banatului nu pot schimba soarta unei țări. Două milioane de bucureșteni pot. Doar dacă nu se pierd cu firea și aleg grâul de neghină.

Eu aleg iepurele pentru simplul motiv că nu e lup. Cu tot cu morcovii lui…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , duminică, 22 mai 2016 in categoria Guest Post, Politica, Vocea poporului. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “Alegerea ne aparține”

 1. Francisc întâiul

  Ăia de sunteți în tabăra mea, spuneți ce-aveți de zis. Lăsați de-o parte faptul că-mi dau cu părerea atunci când nu am nimic de zis.

 2. Dan

  Sunt de acord cu faptul că alegerile ar trebui să fie obligatoriu din două tururi de scrutin. Aşa este corect, aşa este reprezentativ.
  Numai că, aşa au fost alegerile înainte, din două tururi, iar guvernările anterioare au schimbat regula pentru că, la momentul respectiv le-a convenit.
  Acum, se plâng că alegerile dintr-un singur tur, nu sunt corecte. Ei bine, şi-o merită cu vârf şi îndesat! Poate aşa vor învăţa la un moment dat şi politicienii, că nu poţi schimba regulile după bunul tău plac sau atunci când ţie îţi convine iar pe ceilalţi îi încurcă.

  Şi încă ceva: “internetul”, nu uită! Asta ar trebui să ţină bine minte, toţi politicienii, indiferent de partidul din care fac parte (sau nu fac parte)!

 3. Francisc întâiul

  Internetul nu uită, Dane, dar românii da! Și încă prea repede…

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro