Albirea dinţilor
Albirea dinţilor
Multă lume caută metode pentru albirea dinţilor. Cea mai bună metodă rămâne bineînţeles igiena orală, zilnică. Este cea mai naturală cale pentru a păstra dinţii albi. Problema este puţin mai complicată atunci când discutăm de persoanele care au anumite vicii, cum ar fi fumatul, consumul de cafea, consumul de vin roşu sau chiar consumul anumitor ceaiuri. Cel mai indicat ar fi să renunţăm la aceste vicii sau măcar să le reducem …
Una dintre metode ar fi pasta de dinţi cu bicarbonat de amoniu “baking soda” care se presupune că are un potenţial de curăţare mai mare decât celelalte, în timp însă, acţiunea abraziva a acesteia poate provoca iritaţii ale mucoasei bucale. Ar fi de preferat o pastă cu grad mediu de abraziune şi care să conţină şi bicarbonat. Sunt persoane care folosesc bicabonatul de sodiu, alimentar, pentru periajul dinţilor, despre care se spune că albeşte dinţii. Am mai auzit de la câteva persoane că folosesc sare … pur şi simplu sare de bucătărie.
Metode naturale de albire a dinţilor
Am găsit câteva “metode naturiste” pentru albirea dinţilor, nu ştiu cât de “bune” sunt, dacă a încercat cineva, să lase un comentariu … Iată care sunt acestea:
Se iau trei sau patru căpşuni şi se zdrobesc într-un castron până devin pastă. Dinţii trebuie periaţi cu amestecul astfel obţinut de cel puţin două ori pe zi. Dantură va deveni albă şi strălucitoare, după câteva săptămâni de utilizare.
O altă metodă pentru curăţirea dinţilor îngălbeniţi, este periajul cu frunze de salvie. Acestea se folosesc în acelaşi mod ca şi căpşunile, după periajul zilnic obişnuit. Se mai spune că, petele galbene de pe dinţii pot fi îndepărtate şi cu coajă de portocală. După câteva săptămâni, dantură va deveni albă şi strălucitoare. Alte remedii naturale pentru curăţirea dinţilor îngălbeniţi şi inestetici se spune că ar fi merele, morcovii, castraveţii sau coajă de nuc.
Aştept comentariile voastre pe această temă …
7 comentarii la “Albirea dinţilor”
Eu folosesc periajul cu sare fina de bucătărie o dată pe săptămână, în rest paste de dinţi bune, pe care le schimb periodic. Am preluat acest obicei, periajul cu sare, de la străbunica, bunica, mama. Străbunica şi bunica au murit cu toţi dinţii lor în gură !
Si eu folosesc un periaj, mostenit parti egale sare si bicarbonat… Pastele de dinti care mi le permit sunt foarte proaste, deaceea seara folosesc formula de mai sus…
Zina, strabunica si bunica ta sunt convins ca nu mancau tot felul de porcarii cum se vand azi prin supermarket-uri … Pe vremea lor nu existau E-uri si sunt la fel de convins ca nici nu inhalau aerul poluat pe care-l avem acum in orase. Vorba aceea: ceapa, slanina, branza si mamaliga, dar … fara E-uri. Ca exemplu, am scris eu mai demult, un articol despre Coca-Cola: http://dan-blog.ro...au-coca-cola.html
Ooo, câtă dreptate ai ! Da’mai pune şi tu alături porcul şi găinile hrănite natural, ţuica şi vinul naturale, nu te opri doar la ceapă şi mămăligă !
Interesant articolul…
Stiti care este primul lucru pe care ar trebui sa il facem dupa masa ? Sa mestecam o guma Orbit pentru ca ne ajuta sa avem dinti sanatosi. Este salvarea oriunde unde ai in mijlocul zilei.
Foarte util articolul! Majoritatea oamenilor nu stiu ce inseamna o albire dentara sau in ce consta. Citind acest blog am invatgat foarte multe lucruri despre acest subiect.
Multumesc!