Alăptarea în public

alaptare mama mamica copil sugar lactation Alăptarea în public

Hai să mai sugem un pic țâța mamei…

După ce aleșii noștri se tot alăptează din banii publici de 27 de ani, hai să discutăm un pic și despre suptul de la sânul mamei.

Unii dintre români cred că hrănirea unui bebeluș în public e indecentă. Alții cred că e un lucru normal. Eu fac parte din tabăra celor ce cred că alăptarea ține de viață.

Nu înțeleg de ce o mămică ce-și alăptează bebelușul în tramvai e considerată indecentă, în timp ce un bărbat în toată firea, ce își „halește” în același tramvai hamburgherul cu muștar e OK.

Nu înțeleg de ce dreptul la trăire (cu suptul de la tâța mamei) e indecent. Chiar nu pricep. E „decent” ca doi bărbați să se sărute în public, dar e deranjant că o mămică își expune sânul atunci când e nevoie.

Dacă vă simțiți ofensați de faptul că mamele din România alăptează în public, atunci vă ofer (mamă, ce generos pot fi) o soluție: creați spațiile necesare (în autobuze, în tramvaie, pe stradă) pentru ca alăptarea să nu-i deranjeze pe pudibonzi.

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

copii parc Alăptarea în public

Categorie articol [ Guest Post, Sanatate / Familie, Social ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Alăptarea în public”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 13 august 2017, 20:35   [#1]

  Săriți pe mine, ce mai așteptați? Mămicile n-au decât să-și dea țâța în dormitor.

 • ... a scris la 13 august 2017, 22:44   [#2]

  E un lucru cât se poate de natural să-ți alăptezi copilul. Dacă se întâmplă ca mămica să fie plecată cu copilul, undeva, iar situația o impune, mi se pare cât se poate de normal să-și alăpteze copilul. Totuși, cu puțină bunăvoință, cu un dram de organizare, eu cred că se poate rezolva astfel încât mămica să-și alăpteze copilul fără ca neapărat să aibă un stadion ori o stradă de “spectatori”… E demonstrat deja faptul că, oamenii sunt astfel construiți încât, atunci când nimic nu-i mai oprește, fac exces. De orice.

  Și parcă nu mi-ar plăcea să văd pe stradă, în tramvai/metrou, poate chiar la o pizzerie sau cafenea, pirandele ce-și alăptează pruncii în public… Pentru că, nu toată lumea are ăia 7 ani de acasă, bun simț și un minim dram de decență.

  Toate chestiile de acest gen ar funcționa fără probleme într-o societate în care, toți oamenii ar avea un minim dram de educație și cultură, nicidecum în una ca cea pe care o vedem în România.

 • Severus
  ... a scris la 14 august 2017, 1:27   [#3]

  Cred ca voua va este frica sa nu vi se faca pofta cand vedeti niste bidoane noi :)

  Dar totusi cred ca va plac femeile dezbracate :)

  O lege in sensul asta si sa vedem ce fac politaii cand prind una in fapta.
  Va spun ca pentru copilul tau esti in stare sa faci multe, inclusiv sa rupi capuri de politai.

  Sa zicem ca ai un bebe si pleci undeva cu cu el si sotia. Incepe micutul sau micuta sa planga, si nu ai ce face, te pui pe o banca si-i dai sfarcu, ca de nu , salvarea e fix pix cum suna fata de bebe :) Si taman atunci sa vina politaiul si politista sa te amendeze… apoi poate rupi un copac si-l plantezi in cap la politai :)

 • ... a scris la 14 august 2017, 1:57   [#4]

  Știi cum e asta, Severus? Când te scapă rău de tot să urinezi, cauți o soluție. Că e o nevoie fiziologică ce n-o poți controla. Dar asta nu înseamnă să-ți scoți p**a (că și aia e tot un organ, la fel ca sânul!) în public și să urinezi, ci cauți un loc mai ferit de priviri, după vreun copac sau o tufă. Asta e ideea …

 • Severus
  ... a scris la 14 august 2017, 9:01   [#5]

  Ai dreptate. Pentru asta s-au inventat toaletele si nu e ceva complicat.

  Cu alaptarea e altceva…
  Oricum sunt cazuri rare si izolate, in care mamicile hranesc bebe in public.

  Exceptia de la regula sunt tigancile.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 14 august 2017, 13:16   [#6]

  Dupa modesta mea parere, problema-i normala, asa cum a scris Francisc. Dar si discutabila in masura in care hranitul bebelusilor in public, devine, pentru unele mame, o practica cvazi permanenta! Si din cate viata, realitatea zilnica de demonstreaza, nu numai mamele de etnie rroma o fac! O mai fac si unele… doamne, cu pretentii! Dar intrucat padure fara uscaturi nu-i posibila, asa-i si cu exceptiile pe care le-am invocat… Si tot ca o parere (asa ca, eventual, cei ce n-o agreeaza, sa nu sara-n sus!): TEMA aleasa si oferita comentariilor, este f bine venita! Asemenea articole, cred, sunt pentru noi, toti, mai mult decat folositoare, utile! Le mai asteptam, nu?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 august 2017, 20:48   [#7]

  Ce mai pot să zic, Marc? Dacă o mămică ce-și expune sânul ca să-și hrănească copilul e supusă oprobriului public în timp ce alții își bat joc de bunul simț, mai putem discuta de normalitate?

  Da! Putem! Într-o țară ca România e normal ca cei din vârful ierarhiei să „taie și să spânzure”. Dragnea și Tăriceanu sunt „primadonele” scenei. Iohannis e doar o piesă de decor. Paradoxul e că Iohannis a fost ales de o mulțime de români în timp ce pe Dragnea și pe Tăriceanu nu i-a ales nimeni. Au fost „numiți” de partid.

  Noi facem schimb de păreri legate de alăptatul în public (și despre orice alte subiecte) iar ei fac ce vor cu destinele noastre, Marc.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?