Agricultura performantă

agricultura performanta 150px Agricultura performantă

Agricultura performantă

Cu ajutorul naturii, agricultorii români au reuşit nu de puţine ori să obţine rezultate bune în agricultură, fapt care de mai multe ori s-a simţit atât în economia românească cât şi în buzunarul românilor. Nu întotdeauna, evident, pentru că de fiecare dată când era loc de speculă, samsarii de cereale de exemplu, ori speculanţii de orice alte produse agricole, nu au ezitat să anuleze în totalitate efectul de scădere a preţurilor generat de o supra producţie într-un anumit domeniu.

Avem un pământ foarte bun, mănos, avem câmpii uriaşe, avem dealuri, avem munţi, avem chiar un climat prietenos. Cu alte cuvinte, avem cam tot ce ar putea oferi natura pentru a face agricultură la cel mai înalt nivel. Omul, ar trebui doar să vină cu ceva tehnologie: nişte irigaţii şi ceva utilaje agricole performante care să permită scăderea cheltuielilor cu lucrările agricole şi posibilitatea de a efectua lucrările necesare pe sufrafete întinse de teren, într-un timp cât mai scurt. Împreună cu nişte instituţii de cercetare şi dezvoltare în agricultură şi cu un management inteligent, toate acestea ar putea însemna ingredientele necesare pentru o agricultură performantă.

Alţii, o fac deja de foarte mulţi ani, ba chiar de zeci de ani, iar rezultatele se văd. Pentru că investesc în tehnologie, pentru că la ei nu se fură ori se fură extrem de puţin în comparaţie cu România. Pentru că, pur şi simplu, în altă parte se poate. Imaginile de mai jos, vorbesc de la sine …

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , marți, 15 iulie 2014 in categoria Economie. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale