Adevărata semnificație a Crăciunului

Craciun Sarbatori 03 150x150 Adevărata semnificație a Crăciunului

Adevărata semnificație a Crăciunului

Dintotdeauna Crăciunul a fost și este așteptat (și sărbătorit) de creștini, cu firești emoții. Această sărbătoare anuală a nașterii cu trup a Domnului nostru Isus Hristos, ce pare (sau este de fapt) cea dintâi sărbătoare specific creștină, ne adună pe toți, de la mic la mare, spre raza de speranță a traiului în sânul propriei familii.
Pentru că, din câte se știe, Craciunul – cel dintâi praznic împărătesc, cu dată fixă în ordinea cronologică, firească, a vieții, este sărbătoarea familiei! Toți se unesc și se bucura de clipele petrecute împrejurul mesei sau a bradului împodobit.

Crăciunul, celebrează de peste 2000 de ani, nașterea lui Isus, fiind considerat una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății! O adevărată sărbătoare a sărbătorilor! Una dintre cele mai frumoase și vesele perioade din an! Desigur, în acest context ne înscriem, de când ne știm, și noi, românii, fiecare în felul său, întâmpinând și sărbătorind bucuroși Nașterea Domnului.

Din păcate, pentru unii, Crăciunul pare a fi doar un nou prilej de… distracție, de mâncare și băutură pe saturatelea! În (tot mai) multe locuri, tradiționalele colinde (ce se cântă, în special doar în ajunul marii Sărbători) tranformate în “creații” de prost gust, le auzi mult prea de timpuriu! Versurile și melodiile (dacă sunt!) ce ar trebui de fapt să vestească Nașterea Mântuitorului, exprimă acum cu totul altceva !

Craciun Sarbatori 02 iesle nastere iisus Adevărata semnificație a Crăciunului

Apoi, după Crăciun, aceleași făcături însoțesc, într-un talmeș-balmeș, urăturile specifice, din câte se știe, sosirii Noului An! Toate acestea însă continuă și mult după aceia! Bineînțeles, practica diferă de la o zonă (sau localitate) la alta. Cert este însă faptul că, mai ales în unele locuri din mediul urban, Sărbătoarea Crăciunului pierde tot mai mult din adevărata ei semnificație religioasă! Până și renunțarea la rețelele de socializare, ar trebui să devină o regulă obligatorie a Sărbătorilor. În aceste zile se cuvine, cred, să stăm doar cu cei dragi, cu familia noastră și împreună, să ne bucurăm cu adevărat de Nașterea Domnului în ieslea cea săraca!

Departe de a mă erija în… sfătuitorul universal sau în deținător al adevărului absolut precizez că toate cele scrise, sunt doar păreri ce-mi aparțin! Fiecare este liber să creadă și să procedeze după propria-i dorința.

Acum, la final, vă doresc Dv, tuturor, Sărbători cu bine, bucurii și sănătate!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Craciun Sarbatori 01 Adevărata semnificație a Crăciunului

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Adevărata semnificație a Crăciunului”

  • Francisc întâiul
    ... a scris la 5 decembrie 2015, 18:14   [#1]

    La mulți ani și Crăciun fericit, domnule Ciubotariu! Fie-vă meritata pensie cât mai lungă!(Sper că n-am evaluat greșit vârsta dumneavoastră)

    Lăsați-i deoparte pe cei ce fac din nașterea lui Isus o „sărbătoare” ce trebuie musai stropită cu spuma șampaniei și bucurați-vă de fiecare răsărit de soare. Scrieți ce credeți, fără prejudecăți. Vă citesc destui, deci merită să scrieți…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?