Adevărata istorie a României

harta Dacia Adevărata istorie a României

Deunăzi, navigând pe internet, atenția mi-a fost atrasă în mod deosebit, de un studiu (tratat) de istorie, cu referire exclusivă la poporul român și implicit, la țara noastră! Bogăția și diversitatea informațiilor, ineditul unora, dar și modul de expunere, m-au determinat să le preiau întocmai (cu mici adăugiri și rectificări) pentru a vi le oferi spre lecturare. Aceasta cu atât mai mult cu cât, înainte de 1989, iar apoi, nu cu prea mulți ani în urmă, apăruseră prin unele biblioteci, în diverse conferințe cât și, mai ales, prin mass-media, fel de fel de teorii și “argumente” total străine de realitate, despre trecutul istoric al poporului român, falsificat, ba chiar și ascuns, inclusiv la nivel mondial!

Originea poporului român a fost îndelung discutată și a stârnit polemici între specialiști. Iată câteva informații despre strămoșii noștri, pe care probabil nu le știați!

carpii si romanii dacii Adevărata istorie a României

În zona Olteniei se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume, cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnăcop de miner decoperit vreodată, cea mai veche activitate metalurgică a armei din lume (8.000 înainte de Cristos), cea mai veche scriere din lume (tăblițele de la Tartaraia, jud Alba, 5-6000 înainte de Cristos) Tot aici s-a inventat arcul, au apărut primele
furnale din Europa, și tot de aici au plecat și s-au format celelalte popoare indo-europene și nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, sciții, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmații, elenii (ahei și dorieni), fenicienii… etc.

TRACO-DACII reprezintă cea mai veche și mai înaltă cultura de pe Pământ, anterioară civilizației Sumeriene, și totodată cea mai numeroasă (180-200 de triburi). Ei puteau fi găsiți în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franța, Spania, Turcia europeană, Asia Mică, Africa……chiar și Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care făcea parte însuși Burebista, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. TRACO-DACII au avut cea mai veche agricultură din Europa (neolitic) și printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului, potrivit ToataRomania.ForumHit.ro

Începând cu anul 1995, după studii îndelungate, însă intenționat ținute la subsol, o serie de savanți americani de prestigiu au ajuns la concluzia că Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Mării Negre, unde locuia o populație neașteptat de dezvoltată, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greacă (ULIMP- Lumină sau Splendoare, în limba traco-dacă), nu era altceva decât muntele Bucegi pe care nu întâmplător dăinuie al doilea Sfinx de pe Pământ. Istoricul Homer spunea că numai tracii știau să lupte călare și cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Christos.

TRACO-DACII se remarcau printr-o corectitudine desăvârșită, toate convențiile fiind încheiate verbal și apoi păstrate cu sfințenie. Lipsa de acasă era semnalata printr-un bat lăsat la poartă, fiind mai mult decât suficient.

TRACO-DACII erau singura civilizație din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o formă a sa.

În jurul anului 1400 I.C., se construiește în Tracia nord-Dunareana, cea dintâi școală cu local de sine stătător de pe Terra, numită Androniconul, unde preoții Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare și al celor 12 constelații). Confom mărturiilor rămase posterității ale lui Platon și Socrate, însuși Pitagora și-a completat studiile la scoala Zamolxiana, și tot ei afirmau că în acea vreme în Dacia existau cei mai de seamă medici ai timpului.
Istoricul Herodot, îi considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpaților (Moldova de astăzi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, în Anatolia, unde au fost cunoscuți ca Cimiry. Migrați ulterior către Italia, Spania, Anglia și Irlanda au fost cunoscuți sub denumirea de celți.

Zona Nord-Dunareana (România de astăzi), a fost considerată din vechime drept un paradis terestru. Un teren bogat în aproape toate bogățiile pământului, cu terenuri agricole (Grânarul Europei de mai târziu), pășuni întinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zonă bine apărată contra majorității dezastrelor naturale… etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungați din vatra strămoșească și nici deznaționalizați.

Românii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile, tradițiile strămoșilor de acum 7.000 de ani.
Analizele minuțioase de sânge, demonstrează un alt miracol: în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupație romană, ne-am păstrat puritatea genetică, specifică strămoșilor noștri.
România rămâne un miracol, căruia i s-a prevăzut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria în 1922, ca românii vor deveni un popor îndrăgit și respectat de toate popoarele lumii.

Sursa: cultural.bzi.ro

dacii si romanii razboi lupta istorie Adevărata istorie a României

Aceasta a fost, completez eu, adevărata istorie a noastră, a românilor!

Care-i prezentul? Îl știți, îl cunoașteți și-l trăiți! Ce ne rezervă viitorul, e greu, foarte greu de ghicit (prevăzut)! Anii pe care-i avem de trăit, ne vor dovedi, parțial, realitatea!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Istorie ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Adevărata istorie a României”

 • ... a scris la 11 octombrie 2017, 13:00   [#1]

  Well… nu știu ce să zic, prea mi se par umflate cu pompa toate. Să afirmi că dacii au fost un fel de “buricul pământului” din care au rezultat inclusiv “italicii” și “elenii”, mi se pare groasă rău. Adică, toată istoria ce-o știam eu până acu’, e întoarsă cu fundul în sus… Mai rămâne să aflăm că Aristotel, Herodot, Homer și mai știu eu cine, aveau bunici… daci!?!?

 • ... a scris la 11 octombrie 2017, 13:17   [#2]

  Mai știu pe unu’ ce zicea că dacii au fost “buricul pământului”… chiar a scris o carte pe tema asta. Asta spunea și în carte:

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 11 octombrie 2017, 16:16   [#3]

  Adam a fost (în mod cert, zic eu!) cel mai deștept și cel mai viteaz dac dintre draci, pardon, dintre traci. Nu sunt la fel de sigur dacă Eva a fost și ea dacă…

  Nu mai prelua (zău, Marcele!) tot ce se scrie în spațiul virtual fără o privire critică. Ca să înțelegi ce vreau să spun recitește următoarea frază (scoasă din textul preluat de tine):

  Românii păstrează în continuare limba, porturile, obiceiurile , tradițiile strămoșilor de acum 7.000 de ani”.

  Multimilenară tradiție, ce mai…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 11 octombrie 2017, 17:29   [#4]

  N-am dorit altceva decat sa vi le fac cunoscute si dumneavoastra parerile si opiniile celor care, spun ei, ca-s specialiati (istorici, arheologi, sociologi etc)! Totul, in afara cele scrise de mine, provin (cum am precizat) de pe net. Asa ca, doriti sau nu sa le cititi, asta-i alta poveste! Eu nu m-am pronuntat in nici un fel asupra veridicitatii studiului privind istoria nemului nostru romanesc. Daca este careva care are totusi alte pareri, alte convingeri si cunostinte -n tema, n-are decat s-o faca! … Consider insa ca, in general, e bine de aflat si alte lucruri, pe langa cele deja, sau altfel, stiute, chiar daca, unele sau chiar toate-s eronate! Simple aiureli! Tie Francisc, iti promit ca nu voi mai prezenta (scrie) ABSOLUT NIMIC de pe net, de moment ce-ti repugna!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 11 octombrie 2017, 18:28   [#5]

  De unde ai tras concluzia că îmi repugnă ce-ai scris, Marc? Spuneam doar că nu e bine să crezi că tot ce zboară se mănâncă…

  Nu-i nevoie de nicio promisiune, prietene. Ai dreptul să spui și să scrii ce vrei, la fel cum și eu am dreptul să fiu sau nu de acord. Dacă toți am fi de-aceeași părere, ce-am mai putea discuta?…

 • Marius
  ... a scris la 12 octombrie 2017, 9:03   [#6]

  Salutare, felicit pe autor pentru interesul dat in cautarea adevarului despre patria noastra. Este foarte bine ce scrie despre istoria noastra si DA, noi romanii avem mii de ani de traditii neclintite, pacat de natiunea asta, ca apar unii sa-si renege originea lor. Cine a facut Istorie-Geografie si Arheologie stiu prea bine adevarul, sunt cercetari cu specialisti din toata lumea…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?