Adevărata față a preoților Bisericii Ortodoxe Române

biserica ortodoxa romana bor cruce Adevărata față a preoților Bisericii Ortodoxe Române

Adevărata față a preoților Bisericii Ortodoxe Române

Am mai scris despre asta, în diferite articole de pe acest blog: Biserica în ansamblul ei, este o pură afacere, clădită pe credulitatea, pe prostia și pe incultura oamenilor. Nici Biserica Ortodoxă Română nu face excepție de la acest lucru, avem nenumărate exemple în acest sens …

N-aș avea nimic împotrivă, dacă Biserica Ortotoxa Română ar face acest lucru din banii Bisericii și nu din banii pe care-i primește de la bugetul de stat! Eu nu sunt de acord de exemplu, ca o parte din impozitele și taxele (care oricum sunt uriașe) pe care le percepe statul român fiecărui cetățean al acestei țări, să meargă la Biserica Ortodoxă Română ! Biserica ar trebui să-și colecteze banii de la credincioși și nicidecum să primească bani de la bugetul de stat, buget la care contribuie nu doar credincioșii ortodocși ci și cei de altă religie, ori cei fără religie !!!

Cine se pretinde a fi “credincios”, n-are decât să-și facă “carnet de membru” (ca la partide) și să cotizeze lunar la Biserica la care este “afiliat”, biserica de care “aparține”. Să văd eu atunci câți “credincioși” o să mai fie în România … Eu, dacă am nevoie vreodată de serviciile acestora, vreau să găsesc afișată o lista cu tarifele practicate pentru: o cununie, un botex, o înmormântare, etc… iar pentru serviciul prestat de către preot, vreau să primesc chitanță! Așa ar fi normal, nicidecum nu mi se pare normal așa cum este acuma, respectiv Statul Român îmi ia banii din buzunar cu japca, și-i dă Bisericii Ortodoxe, fără să mă întrebe pe mine, cetățeanul contribuabil, dacă sunt sau nu de acord cu asta, dacă sunt sau nu de religie ortodoxă, etc …

Eu de exemplu, banii care-mi sunt luați în fiecare lună de către Statul Român atât prin taxele și impozitele directe, cât și cele indirecte (incluse în prețul tuturor produselor pe care le cumpăr, începând de la mâncare, haine, benzină, etc…) și care sunt făcuți “cadou” Bisericii Ortodoxe Române, vreu să fie dați la Sănătate, nu la Biserică !!! Spitalele din România sunt praf și pulbere, medicamente în spitale ioc, șpaga în spitale a devenit obligatorie, iar statul român dă zeci și sute de milioane de euro Bisericii Ortodoxe Române …

Până una alta, pe banii primiți de la bugetul de stat, bani luați din buzunarele fraierilor români, Biserica Ortodoxă Română își cumpără vile cu piscine, de sute de mii de euro și limuzine de lux pentru “presfințiitele” fețe bisericești … Iată cu ce se plimbă preoții Bisericii Ortodoxe Române: cu ultimul model de limuzină Mercedes S-Class 4Matic, o limuzină al cărei preț este de peste 100.000 de euro !!!

mercedes s class preoti biserica ortodoxa Adevărata față a preoților Bisericii Ortodoxe Române

 

Totodată, se pot observa ditamai lanțurile care atârnă la gâtul “sfânt” al “slujitorilor umili” ai Domnului și care bineînțeles că nu sunt din tinichea, ci din aur …

mercedes s class preoti biserica ortodoxa Adevărata față a preoților Bisericii Ortodoxe Române

Categorie articol [ Religie / Spiritualitate ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

24 comentarii la “Adevărata față a preoților Bisericii Ortodoxe Române”

 • ... a scris la 12 noiembrie 2011, 11:05   [#1]

  In Biblie este scris: ”Iubirea de bani este radacina tuturor relelor”. Sa nu cumva sa iubeasca banii mai mult decat Biblia si invatatura ei sanatoasa, sa nu cumva…

 • DarXyde
  ... a scris la 12 noiembrie 2011, 12:12   [#2]

  Cred ca si “bisericismul” in tara noastra produce un fel de coruptie aparte… presupun cand merge preasfintia “x” la cutare politician e mai greu sa refuze o “problema” mai deosebita… zic si eu, nu am fapte concrete…

  Oricum, fiecare are dreptul sa creada in ce vrea… eu inca nu prea sunt convins de existenta lui Dumnezeu si daca chiar este acolo, sunt sigur ca nu poate fi de acord cu felul in care fiecare biserica sau religie pretinde ca-l slujeste.

 • ... a scris la 12 noiembrie 2011, 17:50   [#3]

  Biserica Ortodoxa Romana a facut pactul cu diavolul rosu in dictatura comunista, asa incat sa nu avem mari asteptari de la preotii ortodocsi atunci cand este vorba de arginti. Unii dintre ei au si-au turnat aproapele la Securitate, distrugand vieti si destine, ce sa ne mai miram ca alearga dupa banii nostri. Asa-i, intr-o tara normala fiecare cult trebuie sa se autofinanteze. Cum in Romania domina fundamentalismul ortodox, mi-e greu sa cred ca exista un politician capabil sa separe complet statul laic (ha, ha, ha) roman de biserica. In rest, credinta este o chestiune personala si trebuie sa respectam alegerea celui de langa noi.

 • ... a scris la 12 noiembrie 2011, 19:25   [#4]

  De acord cu Dan, de acord cu D.Caruntu. Credinta e o chestiune personala si poti dialoga cu Dumnezeu sau cum ii spune fiecare, fara intermediul celor cu lanturi si masini de mafie tiganeasca…

 • ... a scris la 14 noiembrie 2011, 0:26   [#5]

  Da-mi un AK47! :-w

 • ioangeorgescu
  ... a scris la 14 noiembrie 2011, 20:23   [#6]

  Ce ne miram intr-o Romanie in care ,,credinciosii” se calca in picioare se se ,,roage” la niste oase putrezite si unde popii incurajeaza asa ceva. Eu ma intreb, daca suntem asa de credinciosi ca popor, de ce o ducem asa de “bine”? :-?

 • Adin
  ... a scris la 14 noiembrie 2011, 22:25   [#7]

  Buna! In primul rand cel de care afirmi, nu face parte din Sinodul BOR ci este insusi Patriarhul Alexandriei si a Toata Africa, Teodor al doilea. In al doilea rand, acesta a sosit la Bucuresti cu avionul si implicit a trebuit adus pana pe Dealul Patriarhiei cu o masina. Ca a fost Mercedes sau alta firma ce mai conteaza? Oare era normal sa il ia cu un Trabant de la aeroport? Nu vreau sa intru in nici un fel de polemica. E adevarat ca uneori se exagereaza mult inclusiv din partea preotilor, dar de data asta chiar era normal ca Patriarhul sa fie intampinat la aeroport si adus la destinatie.

 • ... a scris la 17 noiembrie 2011, 20:57   [#8]

  Cat aur “zace” in bisericile din Romania…ne-ar scoate din criza. Sa nu mai vorbim de banii negrii care se incaseaza la biserica. Oricum, vad ca la noi prostia se vinde scump si e la mare cautare.

 • ... a scris la 24 noiembrie 2011, 9:46   [#9]

  pai daca ne gandim la molul acela de langa cimitir de mii de metrii al lui videanu dat de preafericitul an schimbul aprobarii catedralei neamului, ce putem crede atentie nu de biserica pentru ca e a domnului deci a noastra. vina e a fericitului reprezentant, seful mafiotilor, hotilor, securistilor.domnul sa aiba mila de tine daniele

 • eliza
  ... a scris la 9 ianuarie 2012, 21:39   [#10]

  :(( :(( :(( [-( [-( [-( e de plans nu e de ras rugaciune si post nu sunt ei de vina diavolul care lea orbit ochii,nu sunt de judecat dar in acelasi timp trebuie luate hotarari nu se poate asa ceva

 • Ioan
  ... a scris la 25 ianuarie 2012, 13:47   [#11]

  Este vorba de in poza de Patriarhul Africii, Teodor, cea mai milostiva patriarhie ortodoxa din lume, care ajuta si salveaza de la moarte zilnic mii de oameni. Imaginea este de la vizita oficala a patriarhului Africii in Romania. Masina luxoasa este pusa la dispozitie de Institutia Presedentiei prin persoana presedintelui Basescu (deci masina nu apartine Bisericii, ci e pusa la dispozitie pentru acest moment oficial). Nu ne ajuta cu nimic la mantuirea sufletului sa judecam fara sa cunoastem.

 • Mihai
  ... a scris la 25 ianuarie 2012, 14:43   [#12]

  Si ditamai lanturile de aur de la gatul preotilor sunt puse la dispozitie de Presedentie si de Traian Basescu ? Si ditamai BMW X5-ul, limuzina cu care se plimba “preasfintita” fata bisericeasca de la Biserica Ortodoxa de la mine din cartier, este pusa la dispozitie de Basescu ?
  Ioane, esti prea indoctrinat ca sa vezi adevarul !

 • ... a scris la 29 ianuarie 2012, 4:01   [#13]

  “Toti sunt una si-un pamant”, cum e si zicala … fara sa tinem cont de neam/popor. Ia uite si “smeritele” fete bisericesti, preotii moldoveni si limuzinele lor de lux:

 • Liviu
  ... a scris la 8 martie 2012, 13:18   [#14]

  Cea mai mare mafie din lume este Biserica, ce facea Al Capone in S.U.A. este minciuna pe langa ce face biserica (indiferent care ar fii ea) .

 • ... a scris la 8 martie 2012, 15:38   [#15]

  Ia una noua, cu o “preasfintita” fata bisericeasca:

  Si inca vreo doua, trei …

 • Bob Sebastian Marius
  ... a scris la 31 martie 2012, 0:45   [#16]

  Dane, ţi-ai găsit ţintă bună în biserică! Ai dat cîteva exemple! Cu certitudine mai sunt! Dar, totuşi, ne faci idioţi chiar pe toţi? Ţi-ai propus să desfinţezi biserica! După ce o vei fi desfinţat, presupunînd asta prin absurd, ce vei face?? Ce vei desfinţa? Statul corupt?? Să spunem că ai reuşit şi asta, aşa, de dragul discuţiei! Apoi ce va urma??
  Sau dacă te-ai gândit să corectezi, atunci nu ţi-ai ales bine calea! Hai să abrogăm cele 10 porunci! Să zicem, de exemplu că nu mai e nici o problemă dacă ucizi un om sau 2 sau 3 sau oricâţi! Să te văd cum mai ieşi din casă! Sau ia-ţi părinţii la bătaie, în caz că n-ai făcut-o încă! Poate vei avea şi tu un fiu şi vei ajunge la vârsta senectuţii! Poate vei primi şi tu o corecţie de la fiul tău!
  Da, exemple negative sunt, fără îndoială!
  Au fost medici care au uitat foarfelele sau faşa în burta pacientului! Ce fac? Nu mai merg la medic? Nu mai am nevoie de el?
  Rostul tău, ca om, pe acest pământ, este să-l cauţi pe Dumnezeu, să-ţi rezolvi probleme tale cu Dumnezeu! În ce priveşte problema lui Dumnezeu cu Biserica Sa, lasă-l pe Dumnezeu să se ocupe de asta!

 • ... a scris la 31 martie 2012, 2:15   [#17]

  @ Bob Sebastian Marius: -- A citit macar de curiozitat ce am scris in acest articol ? Ori ai citit dar n-ai inteles nimic !? Ori … nu vrei sa intelegi ?

  NU mi-am propus sa desfiintez Biserica … Biserica n-are decat sa o duca mult si bine, DAR NU PE BANII MEI ! Vrei Biserica ? Foarte bine, n-am nimic impotriva … Daca tu beneficiezi de serviciile oferite de Biserica, cotizeaza lunar si sustine Biserica, eu n-am absolut nimic impotriva !!! Dar eu (si multi altii), care nu beneficiez de serviciile Bisericii si nici nu am nevoie de aceste servicii, NU VREAU SA PLATESC pentru niste servicii de care nu beneficiez !!! Asta este problema, asta nu este corect !!! Partea de bani din impozite si taxe care mi se retin mie in fiecare luna pentru Biserica Ortodoxa Romana, eu vreau sa-i dau Sanatate !!! Avem nevoie de spitale curate, dotate si de medici buni care sa ne trateze, nu de preoti care sa ne cante prohodul !

  Iar aia cu “cele 10 porunci”, las-o balta … Este suficient sa fii cerebral, sa-ti folosesti putin capul pe care-l porti pe umeri ca sa constientizezi faptul ca nu e bine sa omori, nu e bine sa furi, etc … Iar daca totusi porti degeaba un cap pe umeri si nu-ti dai seama ce e bine si ce nu e bine, atunci exista legi, exista organe de justitie, etc … Si prefer ca cel care incarca regulile de convietuire sociala, sa fie pedepsit de catre legile omenesti, nu sa stau sa “astept” pana la Judecata de Apoi, sa-l “pedepseasca” Dumnezeu.
  Asa ar trebui sa decurga lucrurile intr-o societate civilizata …

 • Bob Sebastian Marius
  ... a scris la 1 aprilie 2012, 21:50   [#18]

  Dane, îmi pare rău că te-ai enervat. Eu nu mi-am propus să te enervez, nu-mi doresc asta şi îmi pare rău dacă s-a întâmplat! Îmi doream doar să am un dialog cu tine pe această temă! dacă nu doreşti, e ok pentru mine.
  “Partea de bani din impozite şi taxe care mi se reţin mie în fiecare lună pentru Biserica Ortodoxă Română…” — aici eşti în eroare, voită sau nu!
  Pentru BOR nu ţi se reţine nici un ban, de nicăieri, de altfel pentru nici o Biserică!
  Nu eşti singurul contribuabil la bugetul acestei ţări! Poate că banii tăi ajung în buzunarul vreunui deputat sau senator care doarme în Parlament sau face deplasări în străinătate!
  Dacă se alocă o sumă infimă sau modestă către Biserică, de la butetul statului, este pentru că Biserica contribuie la educarea acestui popor, din istorie!
  În ce priveşte “cele 10 porunci” probabil nu ai înţeles sensul celor spuse de mine. Nu ştiu dacă, din câteva rînduri postate pe forum poţi concluziona că “port degeaba capul pe umeri”, în condiţiile în care nu ştii nimic despre mine! Judecata minţii, care distinge între bine şi rău, nu este înnăscută! O dobândeşti prin educaţie, prin formare morală.
  N-ai înţeles că LEGILE şi justiţia tocmai de aici, din “cele 10 potunci” s-au născut? Fără “cele 10 porunci” nu există nici justiţie, nici lege.

 • ... a scris la 2 aprilie 2012, 1:25   [#19]

  Vad ca pana la urma ajungi sa tragi singur concluziile: DA, poporul roman are nevoie de EDUCATIE, nu de INDOCTRINARE RELIGIOASA !!!
  Cand am spus de “capul de umeri“, m-am referit la modul general (la oameni), nu m-am referit la tine.

  Iar legat de sustinerea financiara a Bisericii Ortodoxe de catre statul roman, tu esti cel aflat intr-o eroare totala si am sa-ti explic de ce …

  In calitate de cetatean contribuabil, platesc lunar taxe si impozite. Corect ? Incepand de la TVA, impozite, taxe si accize pentru benzina, motorina, pentru imbracaminte si incaltaminte, pentru produsele alimentare, etc … Respectiv, orice produs as cumpara, acesta include taxe. Toti acesti bani, se duc la bugetul de stat … Corect ? Ei bine, Biserica Ortodoxa Romana primeste bani de la bugetul de stat ! Pentru salariile preotilor, pentru lacasuri de cult, biserici, catedrale, etc … Sa ne amintim doar de Catedrala Mantuirii Neamului, un proiect megalomanic care costa aproximativ 400 de milioane de euro !!! Cea mai mare parte din banii necesari construirii catedralei neamului sunt de la bugetul de stat. Iar acesta este doar un singur exemplu … Zecile si sutele de milioane de euro care se duc de la bugetul de stat catre Biserica Ortodoxa Romana, ti se par “sume infime” ???

  De dragul discutiei, sa presupunem ca exista o religie sau un cult, numit XYZ. Eu fac parte din acel cult religios, sunt implicat in activitatea acelui cult religios, merg la biserica cultului XYZ si imi aduc acolo aportul, inclusiv cel financiar. Cei de la cultul XYZ ma boteaza, tot aia ma insoara si tot aia ma arunca-n groapa atunci cand imi vine vremea. De ce trebuie sa platesc eu o viata intreaga pentru a sustine financiar Biserica Ortodoxa Romana odata ce eu fac parte dintr-un alt cult religios ?
  Este perfect valabil si pentru situatia in care nu as face parte din nici un cult religios … Din contributiile pe care statul le incaseaza pe spinarea mea, este finantata Biserica Ortodoxa Romana, fara ca cineva sa ma intrebe daca eu in calitate de contribuabil sunt sau nu de acord cu asta !!!
  Iar legile pamantesti si justitia s-au nascut tocmai din nevoia de reglementare a unei societati in care cele 10 porunci din Biblie n-au avut rezultate …
  I-a intrebat cineva pe parinti, daca sunt sau nu de acord cu obligativitatea religiei in scoli ?

 • anaxarete
  ... a scris la 15 iulie 2012, 14:06   [#20]

  JOS LABELE PATRIARHIEI ROMANE DE PE CIMITIRELE FACUTE PE PAMANTURILE DONATE FIECAREI BISERICI DE CATRE ENORIASII ACESTORA.
  INALTII PRELATI DIN PATRIARHIA ROMANA SA-SI UMFLE BURDIHANELE DIN TAXELE PERCEPUTE LA CIMITIRELE FACUTE PE PAMANTURILE DONATE DE EI, DE PARINTII LOR SI BUNICII LOR.:d :d :d

 • axinte
  ... a scris la 11 ianuarie 2013, 0:12   [#21]

  ce nerusinati,…. sa vorbiti asa de biserica?….
  mai oameni buni, ce nu intelegeti din lectia de religie despre popi? Nu sant nici reprezentantii bisericii, nici ai lui Dumnezeu… este simplu, sant reprezentantii politicienilor, celor care conduc tara intr-u interesul lor si scopul lor este de a indobitoci, subjuga si tine sub un relativ control mintile populatiei care daca s-ar dezgheta un pic, nu-i asa, ar face revolutii, si-ar cere drepturile si multe altele….
  o.k. ei fac, se tin de treaba si pentru asta sant remunerati, rasplatiti (regeste)… cam asta este algoritmul in general insa as fi ipocrit sa spun ca nu sant si oameni care sar din fisa postului si chiar se dedica credintei, am intalnit cativa, sant foarte putini dar sant.
  De ce credeti ca nu sant de acord cu incinerarea? (vezi cazul Sergiu Nicolaescu)… pai cine vinde locuri de veci? cine le administreaza? cine vinde coparsee? cine te inmormanteaza contra cost? cine iti face de o saptamana, de sase, de un an, de sapte sau ma rog de cate-ti mai fac?
  Sa ma ierte Dumnezeu dar eu nu cred ca Ioan boteza pe bani, eu nu cred ca Dumnezeu le-a lasat nomenclatorul cu preturile pentru botez, nunta inmormantare, festanie, impartasanie, etc?
  Si acum o tema de gandire… care credeti ca este mai eficienta, biserica sau televiziunea?… eu cred ca sant roata la roata…

 • Ursu' Nedumerit
  ... a scris la 7 februarie 2013, 22:37   [#22]

  Intre un Mercedes ultimul tip si Biserica Ortodoxa Romana exista o simetrie totala: cu cat creste luxul oferit de producatori (la preturi ridicate!) cu atat creste dorinta de a achiziona masinile producatorului german (la preturi ridicate!).

  Ce sa-i faci, nene, daca Isus a fost crucificat pe o cruce de lemn in loc de una din otel (facut in India, prelucrat in Egipt si finisat in Germania) cu ornamente din crom (facute in China cu materie prima din Africa si finisate prin Europa de Est) si fara airbag-uri, centuri de siguranta, spatar rabatabil din piele si cuie invelite in catifea …

  Nu stiu ce cred altii dar stiu exact ce cred eu :)
  Intre stat si biserica nu sunt decat doua diferente:
  1) modul in care se incaseaza taxa de protectie!
  2) mai marii politici supravietuiesc 4, 8, 12 sau (mai rar) 16 ani in timp ce simbolurile “sfinte” traiesc chiar si peste 2.000 de ani … ce exemplu demn de admirat ne ofera Isus cel chinuit pe cruce pret de trei zile dar batjocorit continuu de peste 2.000 de ani :-?

 • Gabi
  ... a scris la 30 martie 2013, 9:20   [#23]

  Cica nerusinati ca vorbim de preoti si de biserica asa, de cand ne nastem astia ne numesc robi , si ca trebuie sai ascultam, ce zic ei aia e, mai sa fie intrun stat democratic amenintati cu iadul , moaste si alte cacaturi ….cultul tembelilor. Astia nu educa, indoctrineaza . .

 • Cristian
  ... a scris la 30 iunie 2014, 12:55   [#24]

  Pretendentul la preoţie, bun sau rău, nu este altceva decât un “produs” al societăţii, al familiei, al anturajului în care şi-a definit “formarea”, în spiritul moralei creştine sau, dimpotriva, al viciilor şi compromisurilor.

  Aspiraţia sa la misiunea de “PREOT”, este un produs al unei deliberări în cunoştinţă de cauză, că el poate ajuta Biserica, sau, din păcate uneori, iresponsabila părere că poate profita de Biserică pentru a se “ajuta” el singur să se căpătuiască.

  Varianta a doua poate fi cea a unui adolescent luat de val sau împins de la spate spre o alegere, de către o familie mai iresponsabilă decât el! Cine mai poate cizela ulterior pe băncile şcolii “mărul stricat” şi “deformat” în familie…

  Iată prostia şi mizeria familiilor care provoacă acest rău Bisericii:
  Spunea cineva, citez: “Am întrebat un coleg de servici de ce îşi dă băiatul la teologie, iar răspunsul a fost scurt şi clar: ,,este o meserie banoasa şi fără muncă,, “

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?