+300% performanţă la SSD-ul tău !

ssd +300% performanţă la SSD ul tău !

O descoperire software a fost făcută în tehnologia SSD, descoperire care ar putea însemna creșteri de performanță drastice, deoarece momentan datele nu pot fi suprascrise direct pe cipurile NAND, din cauza unei erori.

Fișierele trebuie să fie scrise într-o zonă curată a unității în timp ce zonă veche este formatata, ceea ce duce la o uzură forţată a SSD, care în timp cedează mai repede decât ar trebui.

O echipă de japonezi de la Universitatea Chuo a depășit în cele din urmă problema asta – apărută odată cu primele SSD de pe piaţă – şi au descoperit o metodă revoluţionară de management a datelor într-un SSD.
Acesta devine mult mai rapid, eficient – consum redus de energie -şi rezistent în timp, deoarece datele vor fi puse într-un “block address” printr-o metodă de scrambling, prevenind scrierea datelor pe o nouă “pagină” cu excepţia situaţiilor în care este absolut necesar acest lucru, eliminând totodată fragmentarea informaţiei.

Datele au o scriere cu 55% mai mică decât pe un SSD obişnuit, iar SSD-ul prin metoda japonezilor a devenit cu 300% mai rapid, ajungând la o viteză de transfer de la 500 la 1.5GB/s, iar consumul de energie scade cu 60%.

Dacă ai deja un SSD, trebuie să aştepţi să apară un firmware nou pentru el, care ţi-l va transforma într-o bestie.

Deja mă gândesc să achiziţionez şi eu unul, odată cu apariţia noii tehnologii. Viitoarele modele vor fi cu chipul NAND de generaţie nouă şi mai puternică.

Autor articol: Elischer Severus (Guest Post)

ssd drive +300% performanţă la SSD ul tău !

Categorie articol [ Stiri IT ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “+300% performanţă la SSD-ul tău !”

 • Nicu
  ... a scris la 5 iunie 2014, 16:55   [#1]

  Hai cu firmware-ul neamule!:dancing:

 • ... a scris la 6 iunie 2014, 20:19   [#2]

  Sunt la cel mai nou firmware… nu vad schimbari :)

 • Severus
  ... a scris la 7 iunie 2014, 22:25   [#3]

  In viitorul apropiat, sa speram. Bine ca exista softwerul, mai trebuie sa fie facut pentru fiecare marca si model in parte.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?