300 – Film

300 (Spartans) – Movie

300 %28Spartans%29 Movie 300  Film

Un film pe care vi-l recomand, este … 300. Un titlu foarte scurt, dar cu o semnificatie importanta: 300 reprezinta numarul soldatilor cu care regele spartan, Leonidas, a tinut piept armatei persane …

Regele spartan Leonidas (Gerard Butler), insotit de numai 300 de soldati, a blocat singura cale de acces prin care numeroasa armata a lui Xerxes I (Rodrigo Santoro) putea patrunde in interiorul teritoriului grec.

Dupa cateva zile de batalie, armata greceasca a decis sa se retraga, fiind depasita numeric de fortele persane.

300 movie printscreen 300  Film

Retragerea i-a fost asigurata de grupul de 300 de soldati ai lui Leonidas, care s-au sacrificat pentru a bloca inaintarea persilor. Batalia de la Termopile este adesea utilizata ca un exemplu al avantajelor antrenamentului si al utilizarii inteligente a teritoriului, care pot transforma o situatie fara iesire intr-o izbanda, in conditii total neprielnice. Sacrificiul eroic al spartanilor a captivat mintile multor scriitori si istorici, fiind sursa de inspiratie pentru numeroase carti si filme.

300 Spartans Movie Trailer:

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , miercuri, 10 martie 2010 in categoria Filme. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

2 comentarii la subiectul “300 – Film”

 1. Lisandru

  E chiar super frumos filmul .. L-am vazut ceva mai demult dar mia placut mult de tot .

  Daca tot tia placut acest film poate ai vrea sa vezi si o parodie dupa el :
  http://lisandru.in...partans-2008.html

 2. Sictireli

  In opinia mea filmul atinge cel mult 6 stele, pe o scara pana la 10 stele. Cu exceptia unor filmari cu adevarat remarcabile, restul este desen aminat. Povestea in sine da valoare filmului. Interpretarile in schimb sunt modeste. Muzica a fost bine aleasa si puncteaza si ea la valoarea de 6 stele a filmului. Iata de ce spuneam ca este putin peste medie.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite