300 – Film

300 (Spartans) – Movie

300 %28Spartans%29 Movie 300   Film

Un film pe care vi-l recomand, este … 300. Un titlu foarte scurt, dar cu o semnificatie importanta: 300 reprezinta numarul soldatilor cu care regele spartan, Leonidas, a tinut piept armatei persane …

Regele spartan Leonidas (Gerard Butler), insotit de numai 300 de soldati, a blocat singura cale de acces prin care numeroasa armata a lui Xerxes I (Rodrigo Santoro) putea patrunde in interiorul teritoriului grec.

Dupa cateva zile de batalie, armata greceasca a decis sa se retraga, fiind depasita numeric de fortele persane.

300 movie printscreen 300   Film

Retragerea i-a fost asigurata de grupul de 300 de soldati ai lui Leonidas, care s-au sacrificat pentru a bloca inaintarea persilor. Batalia de la Termopile este adesea utilizata ca un exemplu al avantajelor antrenamentului si al utilizarii inteligente a teritoriului, care pot transforma o situatie fara iesire intr-o izbanda, in conditii total neprielnice. Sacrificiul eroic al spartanilor a captivat mintile multor scriitori si istorici, fiind sursa de inspiratie pentru numeroase carti si filme.

300 Spartans Movie Trailer:

Categorie articol [ Filme ]
Tagged with: [ , , , , , , ]
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii la “300 – Film”

  • E chiar super frumos filmul .. L-am vazut ceva mai demult dar mia placut mult de tot .

    Daca tot tia placut acest film poate ai vrea sa vezi si o parodie dupa el :
    http://lisandru.in...partans-2008.html

  • In opinia mea filmul atinge cel mult 6 stele, pe o scara pana la 10 stele. Cu exceptia unor filmari cu adevarat remarcabile, restul este desen aminat. Povestea in sine da valoare filmului. Interpretarile in schimb sunt modeste. Muzica a fost bine aleasa si puncteaza si ea la valoarea de 6 stele a filmului. Iata de ce spuneam ca este putin peste medie.

Adaugă un comentariu