12 Years a Slave – Film, 2013

12 years a slave 12 Years a Slave  Film, 2013

12 Ani de Sclavie (2013)

12 Years a Slave, în traducere liberă “12 Ani de Sclavie”, este un film din 2013 pe care l-am vizionat aseară. Trecând peste prima parte a filmului unde întâmplările sunt prezentate oarecum alambicat, haotic (nu-mi plac genul acesta de filme), în sensul că îţi prezintă o scurtă secvenţa de la jumătatea filmului sau chiar de la finalul filmului, după care titrează: “Mai devreme cu 6 luni“, etc …, deci … în rest pot spune că mi-a plăcut.

După primele vreo 10~15 minute începe filmul să “intre în normal” şi firul evenimentelor să decurgă în ordine cronologică (asta e enervant, pe bune). Şi nu e primul film la care văd genul acesta de abordare!

Filmul prezintă povestea unui cetăţean afro-american (pe româneşte spus, un negru) care trăieşte liber în statele din nordul Americii, în perioada de dinaintea Războiului Civil din Statele Unite şi prin nişte întâmplări ciudate (este răpit de nişte comercianţi de carne vie) ajunge să fie vândut ca sclav în partea de sud a Americii, unde nu era abolită sclavia.

Meritul abolirii sclaviei in America, îl are Partidul Republican în frunte cu preşedintele Abraham Lincoln, care au purtat o campanie politică împotriva expansiunii sclaviei în afara statelor în care sclavia exista deja. Întâmplările din acest film au loc însă înainte de Războiul Civil American, război care s-a soldat cu victoria Statelor Unite ale Americii (Statele din Nord) împotriva Statelor Confederate ale Americii (Statele din Sud).

Mai multe nu vă povestesc deoarece este de preferat să vizionaţi filmul.

12 years a slave 12 Years a Slave  Film, 2013

Categorie articol [ Filme ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “12 Years a Slave – Film, 2013”

 • ... a scris la 27 februarie 2014, 3:19   [#1]

  Excelent filmul. Și idioții ăia care zic că-i film rasist, cu negri, pentru negri, ar trebui batuti cu biciul, pe plantatia de bumbac…

 • doru
  ... a scris la 3 martie 2014, 9:32   [#2]

  Cel mai bun film al anului la Oscar 2014

 • Severus
  ... a scris la 3 martie 2014, 10:57   [#3]

  Un film destul de bun, câteodată prea lungit, dar captivant.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?