1 Mai – Ziua Muncii

1 Mai muncitoresc

1 Mai 150px 1 Mai   Ziua Muncii

Ziua de 1 Mai, a fost decretata in anul 1889 de catre Congresul Internationalei Socialiste ca fiind Ziua Internationala a Muncii, in memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua de 1 Mai fiind comemorata prin manifestatii muncitoresti.

Odata cu trecerea anilor, ziua de 1 Mai a devenit “Sarbatoarea Muncii” in cele mai multe tari din lume.
In Romania, ziua de 1 Mai a fost sarbatorita pentru prima data in anul 1890, de catre “miscarea socialista”.

In Romania, in perioada regimului comunist, autoritatile statului organizau manifestatii publice de mare amploare pe marile bulevarde ale oraselor tarii cu coloane de sute sau chiar mii de muncitori imbracati in “haine festive” si purtand tot felul de pancarde cu mesaje “de bine” la adresa “Partidului”, a “clasei muncitoare” si nu in ultimul rand a “tovarasului” Nicolae Ceausescu …

Dupa 1990, in Romania ziua de 1 Mai s-a transformat intr-o “sarbatoare nationala” la “iarba verde” cu gratare, pulpe de pui la gratar, mici si bere.

1 Mai 1 Mai   Ziua Muncii

Urmaream un interviu cu un nutritionist, care afirma ca, micii prajiti “la gratar” pe lemne sau carbuni, sunt cancerigeni. Grasimea care se scurge din mici in timpul prajirii, ajunge pe lemnele sau carbunii care ard, si creeaza niste reactii chimice care impreuna cu fumul fac din mititei o mancare foarte nociva, cancerigena ! Cel mult acestia ar putea fi prajiti la foc de aragaz (exista aragaz de camping, portabil, cu butelie), limitandu-se astfel foarte mult efectul nociv al micilor asupra organismului uman.

Nu prea cred insa, sa renunte romanii la deja traditionalii mititei prajiti pe gratar in aer liber, in pofida tuturor efectelor negative pe care acestia il au asupra organismului.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , vineri, 30 aprilie 2010 in categoria Social. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

Un comentariu la subiectul “1 Mai – Ziua Muncii”

  1. Alex

    nu cred ca micii sunt mai nocivi decat aerul poluat de milioanele de masini din orasele mari

RSS

Trackbacks

  1. Ziua Muncii

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro