Câte ceva despre 1 mai … românesc!

1 mai vama veche Câte ceva despre 1 mai ... românesc!

1 mai, românesc

Este un lucru bine ştiut că, de-a lungul anilor, această Sărbătoare internaţională a muncii a fost şi este cinstită (sărbătorită) în fel şi chip. La fel de cunoscut este şi faptul că şi noi, românii – tot pe parcursul vremurilor – am marcat-o după cum ni se cerea! Aceasta se întâmpla, desigur, mai ales în perioada comunistă. Acum însă, petrecem pe rupte! Cum? Tot în fel şi chip. Fiecare după cum îl duce capul!…

În cele ce urmează mă voi referi la “mega distracţiile” (după cum le numesc unii teleaşti) organizate pe “TĂRÂMUL LIBERTĂŢII ABSOLUTE” (!!?) de la Vama Veche. Fac o precizare, mai ales pentru cei care (din varii motive) nu vor fi de acord cu cele scrise. Totul, absolut totul, reflectă părerile şi aprecierile mele.
Nu impun, sau sugerez, o anume modalitate de desfăşurare a “petrecerilor”. Nicidecum schimbarea sau stoparea lor! Cu toate că, probabil, s-ar cere!…

În fine… Mă întreb totuşi, cum poţi să accepţi, deci să fii de acord cu ceea ce se-ntâmplă acolo?! Cum poţi să numeşti DISTRACŢIE, de zile şi nopţi, neîntrerupte, cu “multă, multă bere”, mahmureală, ţipete şi alte asemenea porniri la limita bunului simţ şi a civilizaţiei?! Mai mult, este chiar siderant, dezgustător cum asemenea scene şi întâmplări (numite distracţii) sunt servite de unele televiziuni, drept modele de urmat şi chiar repere morale!?
Dealtfel cu asemenea “repere morale” şi-au început jurnalul de ştiri din seara de 1 Mai! Cu această ocazie am mai aflat că printre vamaioţi (?!) se afla şi un … scriitor (??!), în ale cărui cărţi oferea amatorilor de asemenea distracţii, căi şi mijloace sigure de… “agăţat gagici”, de beţii “a la long”, de dormit pe nisip şi multe, multe asemenea “perle” şi trăsnăi pe care TV-urile le mediatizează, lăudându-le!

1 mai vama veche 3 Câte ceva despre 1 mai ... românesc!

1 mai vama veche 4 Câte ceva despre 1 mai ... românesc!

Oare, faţă de popularizarea acestor sugestii şi “repere morale”, C.N.A.-ul nu are nimic de spus?! Dar din câte am mai aflat, acolo, “ÎN VAMĂ”, între “distracţiile” unui vamaiot s-a numărat şi agresarea unor reprezentanţi ai ANAF, aflaţi în exerciţiul funcţiunii! Ce şi-or fi spus: dacă-i libertate ABSOLUTĂ, unde – cum tot spun repoterii TV (şi nu numai..) – atunci, fac ce vreau! Şi a făcut!
Dar faţă de ce se petrece în acel “Tărâm al libertăţii absolute”, unde, zic ei, fiecare face orice, ar fi multe de spus, de comentat şi argumentat! Pornind chiar de la conceptul de “LIBERTATE ABSOLUTĂ”!

Acum, mai vin doar cu o completare extra Vamă, dar tot referitoare la modul cum petrec unii români, ziua de 1 MAI. De această dată este vorba de “petrecerea” oferită de un partid ploitic, bucureştenilor aflaţi, întâmplător sau nu, în perimetrul Pieţii Obor. Aici li s-au oferit, gratis, bere şi mici! Nu prea puţini, doar de ordinul zecilor de mii! Pentru bună dispoziţie, s-a ţinut şi o cuvântare! Din păcate cuvântătorul a omis să spună, tot pt. buna dispoziţie, din ce bani şi cam cât a costat mărinimoasa oferta … cu iz electoral!?

Dar până la viitorele alegeri, mai este încă mult timp. Aşa că, hai să petrecem! Ca în rest…

Autor: Marc Ciubotaru (Guest Post)

1 mai vama veche 5 Câte ceva despre 1 mai ... românesc!

1 mai vama veche 6 Câte ceva despre 1 mai ... românesc!

1 mai vama veche 7 Câte ceva despre 1 mai ... românesc!

1 mai vama veche 8 Câte ceva despre 1 mai ... românesc!

Categorie articol [ Concedii, vacante, Guest Post ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Câte ceva despre 1 mai … românesc!”

 • ... a scris la 3 mai 2015, 19:29   [#1]

  cu imagini si atitudini de astea noi ne vrem in lume…
  :(

 • ... a scris la 4 mai 2015, 20:41   [#2]

  Îmi povestea un hipiot bătrân că Vama veche nu mai e ce-a fost de după revoluție încoace. Și atunci se îmbătau oamenii, dar se distrau și erau civilizați. A spus că i-a fost frică în 2005 să se ducă în vama veche, de atâția drogați. Iar eu, ultima dată am pus piciorul acolo în 2008. Când era de două ori să calc pe ace de seringă în nisip, iar altă seringă cu tot cu ac atașat era să mă înțepe în apă…
  Și atunci, pentru ce să mă duc acolo?

 • ... a scris la 6 mai 2015, 9:24   [#3]

  wow ce oameni. sunt de acord cu”o fata”

 • ... a scris la 14 mai 2015, 1:27   [#4]

  Ce am vazut de 1 mai pe langa padurile noastre dragi sau pe langa un lac de aici din zona mea..am ramas uimit! Romanul la mancare face taxi din salvare (faina vorba). Au lasat gunoaie mai mari ca ei in urma :)

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?